Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Μας αποκλείουν από τα δωρεάν τεστ κορονοϊού

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Μας αποκλείουν από τα δωρεάν τεστ κορονοϊού
Drive through εξέταση για τον κορονοϊό, με rapid test. Eurokinissi

Για νέα πρόκληση από το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος και τονίζει πως η κυβέρνηση ανοίγει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς σοβαρό σχεδιασμό.

“Η κυβέρνηση ανοίγει άρον άρον και χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κυρίως μετά από τις πιέσεις του λόμπι των σχολαρχών” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Προσθέτει πως “οι «υπάλληλοι»-αναλώσιμοι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων αντιμετωπίζονται για πολλοστή φορά από το Υπουργείο Παιδείας ως πολίτες Β’ κατηγορίας και αποκλείονται από τη δυνατότητα συμμετοχής σε δωρεάν test COVID-19!. Όπως διαπιστώσαμε έκπληκτοι, για την υποβολή της σχετικής φόρμας απαιτείται σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, πρόσβαση στο οποίο δεν έχουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί”.

“Επειδή πάνω από 50.000 μαθητές φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μεγάλος” συνεχίζει η ανακοίνωση, “η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή στη Γεν. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ζητώντας της είτε να μπορούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να ενταχθούν στο ίδιο πλαίσιο ελέγχου των υπόλοιπων εκπαιδευτικών είτε να υποχρεωθούν οι σχολάρχες να καταβάλουν το τίμημα για τη διεξαγωγή των τεστ.

Όλη η επιστολή

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Μετά τον αποκλεισμό τους από την κατάρτιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για την οποία σας αποστείλαμε επιστολή στην οποία δεν έχετε ακόμη απαντήσει…), οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πληροφορήθηκαν ότι αποκλείονται από κάτι ακόμη σημαντικότερο. Τη δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό, καθώς για να εγγραφείς στη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» απαιτείται να έχεις τη δυνατότητα σύνδεσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα…).

Γνωρίζουμε ότι για την τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποτελούν αναλώσιμο υπαλληλικό προσωπικό. Στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όμως φοιτούν πάνω από 50.000 μαθητές και στη σχολική ζωή εμπλέκονται χιλιάδες οικογένειες και ο κοινωνικός τους περίγυρος. Επομένως, η προσωπική σας αντίληψη ή των πολιτικών προϊστάμενών σας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς θα πρέπει στην παρούσα, ιδιαίτερα κρίσιμη, φάση να παραμεριστεί προς όφελος της υγείας και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών, των οικογενειών τους και των συναδέλφων μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, είτε να φροντίσετε ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν να κάνουν το δωρεάν τεστ μέσω της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, είτε να υποχρεώσετε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να χρηματοδοτήσουν τα τεστ του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα