Κεραμέως: Επιτρέπουμε στο σχολείο να γυρίσει σελίδα

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις" στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η Νίκη Κεραμέως έδωσε στην αρμόδια επιτροπή ένα πρώτο περίγραμμα του νομοσχεδίου που ήρθε προς συζήτηση ψήφιση.

Συνθέτουμε ένα νομοθετικό έργο που «επιτρέπει στο σχολείο να γυρίσει σελίδα », τόνισε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανοίγοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Στοχεύουμε στο να αλλάξουμε τα πράγματα από τη βάση, από κάτω προς τα πάνω, είπε η κ. Κεραμέως και συνέχισε: (Στοχεύουμε) στο να καλλιεργήσουμε δεξιότητες σύγχρονες, στο να επενδύσουμε στις δυνατότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο να βελτιώσουμε την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Σε αυτή την προσπάθεια, συνέχισε η κ. Κεραμέως, η συνδρομή όλων είναι πολύτιμη. Σημείωσε μάλιστα , ότι κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης, «αποδείξαμε ότι ακούμε, καταγράφουμε, βελτιώνουμε». Κάλεσε επίσης«όλους τους βουλευτές, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να καταθέσουν προτάσεις, προτεινόμενες βελτιώσεις, για να συνθέσουμε ένα νομοθετικό έργο που θα επιτρέψει στο σχολείο να γυρίσει σελίδα ».

Η κ . Κεραμέως, επισήμανε επίσης ότι το νομοσχέδιο αποτελεί υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, ότι στον διάλογο που προηγήθηκε τέθηκαν -πέραν των νομοθετικών ρυθμίσεων- και οι ρυθμίσεις που απαιτούν υπουργικές αποφάσεις, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να ακούσουμε απόψεις όλης της κοινωνίας. Η διαβούλευση, τόνισε, ήταν εξαιρετικά γόνιμη, και είχε συμμετοχή-ρεκόρ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κεραμέως, Βουλή
SHARE:

24Media Network