Κεραμέως: Βασικός στόχος οι Πανελλαδικές να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως επιδίωξη είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες. Τι ανέφερε για τα πανεπιστήμια.

Για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, που επηρεάζονται από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το προσεχές διάστημα το υπουργείο θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική".

Η κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε πως βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να μην αποκλίνουν κατά πολύ από τις κανονικές ημερομηνίες διεξαγωγής τους, δηλώνοντας: "Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες".

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι στα πανεπιστήμια δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Αναφέρθηκε στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης και εξήγησε ότι με βάση υπουργική απόφαση για όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κεραμέως, Πανελλήνιες, Πανελλήνιες 2020, Covid-19
SHARE: