Κακοκαιρία: Κλειστά την Τρίτη σχολεία στην Αττική - Οι περιοχές όπου δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστό σχολείο λόγω παγετού
Κλειστό σχολείο λόγω παγετού MOTIONTEAM

Με αποφάσεις των κατά τόπους Δήμων οι σχολικές μονάδες, σχεδόν σε όλους στους δήμους της Ανατολικής Αττικής, θα παραμείνουν κλειστές για αύριο Τρίτη ενώ πολλά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη. Σε ποιες άλλες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Δύσκολη αναμένεται η Τρίτη καθώς η κακοκαιρία "Τηλέμαχος" θα σαρώσει και την Αττική με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει διακοπή μαθημάτων. Ήδη σχετικές αποφάσεις έχουν λάβει αρκετοί Δήμοι της Αττικής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής:

Π.Ε.Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού

"Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσαν ότι λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Δ/νση Παιδείας, Παιδικής Ηλικίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων έχει θέσει σε 24ωρη επιφυλακή το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ελέγχων και Τεχνικά Τμήματα της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων σε σχολεία και τη διακοπή λειτουργίας όποιων εξ αυτών χρειαστεί.

Επιφυλάσσονται κατά τις πρωινές ώρες να μας ενημερώσουν αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους και σε άλλες περιοχές.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα παρακάτω τηλέφωνα :

210 8224947 και 2108210647

Φαξ υπηρεσίας: 2018224947

Στο Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στο Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στο Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.\u000BΣτην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

ΦΛΩΡΙΝΑ

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας,

θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με το neaflorina.gr

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

ΓΡΕΒΕΝΑ

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Α.&Α. και της Δ.Ε.Κ.Ε.Γ. του Δήμου Γρεβενών θα παραμείνουν κλειστοί , λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΚΟΖΑΝΗ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, κλειστοί θα παραμείνουν παιδικοί σταθμοί στους δήμους Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με την υπ' αρ. 3325_20/7-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Δήμαρχος, Γρηγόριος Στάμκος αποφάσισε:

1. Την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πέλλας, προκειμένου να εκχιονιστούν πλήρως τα προαύλια και τα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετακίνηση και η παραμονή των μαθητών.

2. Η παρούσα να κοινοποιηθεί στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπής, στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας και στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες αυτών.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη περιοχή σε συνδυασμό με την διακοπή ρεύματος που ανακοίνωσε η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε στην παροχή ηλεκτρικού στο Δ.Δ. Λεβιδίου (περιοχή Αγίου Γεωργίου & Κάτω Βρύσης) την Τρίτη 08/01/2019 για την πραγματοποίηση εργασιών ενίσχυσης του δικτύου της, αποφάσισε ο Δημαρχος, Δημήτριος Παυλής.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

Κατόπιν της εισήγησης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων περί αναγκαιότητας αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων σχολικών μονάδων λόγω του πάγου που υπάρχει στα προαύλια, εξαιτίας των τελευταίων χιονοπτώσεων, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) στον οικισμό του Κορφοβουνίου της Δ.Ε. Βλαχερχών και στους οικισμούς Αμμότοπου και Ροδαυγής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων την Τρίτη και την Τετάρτη, 8 και 9 Ιανουαρίου 2019.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για τον Δήμο Κατερίνης τη διακοπή των μαθημάτων στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου, για την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, λόγω ολικού παγετού, αποφάσισε η Περιφέρεια.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Λαγδάρης, αποφάσισε:

1. Τη διακοπή των μαθημάτων των σχολείων όλων βαθμίδων Εκπαίδευσης όλου του

Δήμου πλην των Παιδικών Σταθμών των Νομικών Προσώπων ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ και

ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ στις 8-1-2019 λόγω εκτάκτων συνθηκών, που δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση κ α ι π α γ ε τ ό που επικρατεί σ τ α Δ ι ο ι κ η τ ι κ ά ό ρ ι α ό λ ο υ τ ο υ Δ ή μ ο υ Πύδνας Κολινδρού και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην μετακίνηση των μαθητών συνεπεία αυτής.

2. Να δικαιολογηθούν οι απουσίες των πρώτων ωρών των μαθητών που μετακινούνται με λεωφορεία από όλο τον Δήμο προς άλλους Δήμους (π.χ. Κατερίνη, Θεσσαλονίκη κ.λ.π.) λόγω μη προσέλευσης των λεωφορείων μετακίνησης των μαθητών.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Τη διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολείων του δήμου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την 08η και 09η Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή του δήμου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος

ΔΗΜΟΣ-ΔΕΛΦΩΝ

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των προνοιακών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς και της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, των σχολικών μονάδων της Τοπικής Κοινότητας Δελφών καθώς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άμφισσας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, την 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσηςπαγετού) που επικρατούν. Αυτό αποφάσισε η Δήμαρχος, Ελένη Ευσταθίου.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝTΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων για την Τρίτη 08/01/2019 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιόνια, παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες), που καθιστούν επικίνδυνη έως και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Αναστέλλεται, με απόφαση του Δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στην γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Παγγαίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων χιονοπτώσεων και παγετού που επικρατούν σε όλη την επικράτεια του Δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων, τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) σε ΟΛΕΣ της Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη ανεξαιρέτως.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Τη μη λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 08 -01-2019, στη Δ.Ε, Πολυγύρου, στη Δ.Ε. Ζερβοχωρίων στην Δ.Ε. Ανθεμούντα, λόγω των συνεχιζόμενων κακών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσης – παγετού) που επικρατούν στις εν λόγω περιοχές του Δήμου.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Πολυγύρου (Δημοτικά Σχολεία: Ορμύλιας Μεταμόρφωσης, Γερακινής-Καλυβών,Ολύνθου, και Γυμνάσιο-Λύκειο Ορμύλιας)θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

1) Τη διακοπή των μαθημάτων όλων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας για την Τρίτη, 8-1-2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, και συγκεκριμένα, εξαιτίας του παγετού, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

2) Οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου παρακαλούνται να μεριμνήσουν, ώστε να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης όλων των σχολικών μονάδων την Τρίτη 8-1-2019, ώστε αφενός οι σχολικές μονάδες να θερμανθούν επαρκώς ενόψει της προσέλευσης των μαθητών και αφετέρου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες βλάβες στο σύστημα θέρμανσης της κάθε σχολικής μονάδας. Σε περίπτωση διαπίστωσης κάποιας βλάβης στο σύστημα θέρμανσης, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο Δήμο (Τμήμα Παιδείας) μέχρι τις 10 π.μ., της Τετάρτης, 8ης Ιανουαρίου 2019.

3) Τη διακοπή των μαθημάτων όλων σχολικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ν. Προποντίδας για την Τρίτη, 8-1-2019, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, και συγκεκριμένα, εξαιτίας του παγετού, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού αύριο, Τρίτη 8/1/2019, λόγω παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης, λόγω εκτεταμένης χιονοκάλυψης στο σύνολο του νησιού και παγετού, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τυχόν ατυχήματα.

ΘΑΣΟΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς,Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Θάσου, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

ΒΟΛΒΗ

Ο παγετός και οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο Βόλβης αύριο Τρίτη 08/01/2019.

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστά όλα τα σχολεία. Έτσι δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι παιδικοί σταθμοί, ούτε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ούτε όμως και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Βόλβης συνιστά στους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Για τις έκτακτες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να καλούν στις τηλεφωνικές γραμμές: 23970 61900 και 6906 418225.

ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Με απόφαση του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτρη Μάρκου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

ΛΑΡΙΣΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Μάλιστα στον Δήμο Φαρσάλων το ίδιο θα ισχύσει και για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Την αναστολή λειτουργίας του ∆ηµοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κεφαλοβρύσου, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουρίου 2019, λόγω ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Τη μη λειτουργία για αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών (παγετός), για την ασφάλεια των μαθητών και προς αποφυγή ατυχημάτων, αποφάσισε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Την έναρξη των μαθημάτων , την Τρίτη 8-1-2019 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κόνιτσας λόγω του έντονου παγετού , στις 9 :30 ., αποφάσισε ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παπασπύρου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ενημερώνουμε ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τον σχηματισμό παγετού και πυκνών χιονοπτώσεων, η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες καθίσταται δυσχερής και επισφαλής για τους μαθητές.

Για τους ανωτέρω λόγους διακόπτεται η λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών για αύριο 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αναφορικά την επανέναρξη των μαθημάτων.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ανακοινώνει ότι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται, εξαιτίας του καιρικού φαινομένου που πλήττει τη χώρα,(με το όνομα «Τηλέμαχος»), αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων του Ασπρόπυργου για αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία με έδρα τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από το Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 08-01-2019 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, που καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία.

ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Όπως ανακοινώθηκε απ’ τους δυο δήμους, με απόφαση των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη και Παρασκευά Πατσουρίδη, τα σχολεία που μετά τις διακοπές για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επρόκειτο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και όχι μόνο.

ΔΟΜΟΚΟΣ

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΦΑΡΣΑΛΑ

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΣΕΡΡΕΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, κατά την οποία θα επικρατήσουν ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, αύριο Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού, θα παραμείνουν κλειστοί.

ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Το κλείσιμο όλων των σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που λειτουργούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βισαλτίας για τις 08-01-2019, αποφάσισε η Δήμαρχος, Αγνή Δουβιτσα.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08-01-2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου, λόγω του έντονου παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Πολυμέρης Παναγιώτης.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση & ολικός παγετός) που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου, Φώτη Αλεξάκου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού.

Μετά τους Δήμους Μουζακίου , Παλαμά, Αργιθέας και Σοφάδων και ο Δήμος Καρδίτσας γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

ΤΕΜΠΗ

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Τηλέμαχος": Οι 37 δήμοι της Αττικής των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη

Το "έστρωσε" στα βόρεια της Αθήνας

Καιρός: "Μάχη" με τον παγετό εν αναμονή του "Τηλέμαχου"- Το θερμόμετρο στους -17

Θεσσαλονίκη: Με μικρά προβλήματα λόγω παγετού η κίνηση των αστικών λεωφορείων

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

SHARE:

24Media Network