Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
EUROKINISSI

Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια που διοργάνωσαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Οι διαδηλωτές προχώρησαν λίγο μετά τις 13.30 σε πορεία προς τη Βουλή με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Κλειστή ήταν το μεσημέρι της Τρίτης η Σταδίου και Πανεπιστημίου.

ADVERTISING

«Η τάξη δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε big brother. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την τροπολογία» αναφέρουν οι διαδηλωτές. Επικρίνουν την κυβέρνηση και μέρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων ότι «κλείνουν τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα και ότι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

«Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Αρνούνται να λάβουν όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια», αναφέρουν οι ομοσπονδίες.

Οι ομοσπονδίες ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να μην εφαρμοστεί η «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζουν τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός «στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη».

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
EUROKINISSI
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας EUROKINISSI
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
EUROKINISSI

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης  εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πικέτες που σχηματίζουν την φράση «δεν θα περάσει», αναφορικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου με κατάληξη το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας, Πορείες, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network