Πανελλήνιες 2018: Τα μηχανογραφικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές εξετάσεις EUROKINISSI

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ, τα μηχανογραφικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., λίγες μόλις ημέρες μετά από εκείνα των ΓΕΛ και Εσπερινών Λυκείων.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τα μηχανογραφικά δελτία των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων για όλους τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.

Τα μηχανογραφικά αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και ειδικότερα στον σύνδεσμο www.minedu.gov.gr και την κατηγορία ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ADVERTISING

Οι υποψήφιοι Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ έτους 2018 και οι υποψήφιοι για το 10% χωρίς νέα εξέταση, μπορούν να μελετήσουν ή/ και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ, προκειμένου μετά το τέλος των εξετάσεων και την αντίστοιχη ανακοίνωση των βαθμολογιών τους (σ.σ. αρχές Ιουλίου), να το καταθέσουν στα σχολεία τους, έχοντας περίπου ένα δίμηνο στη διάθεσή τους για να το μελετήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη φορά το 5% του αριθμού των εισακτέων θα αφορά υποψηφίους από τα ΕΠΑ.Λ. Πριν δύο χρόνια, οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. δεν είχαν δικαίωμα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια, ενώ πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%.

Την ίδια στιγμή, φέτος έχουμε αύξηση εισακτέων κατά 5% μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να αναμένεται ηπιότερος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές ιδιαιτερότητες, εντάσσεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά η πρωτεύουσα της χώρας μένει χωρίς ΤΕΙ. Τα δύο μέχρι πρότινος τεχνολογικά Ιδρύματα Αθήνας και Πειραιά καταργήθηκαν και συγχωνεύτηκαν για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η αναβάθμιση αυτή ενισχύει τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αθήνας και αυξάνει τον αριθμό φοιτητών στην πρωτεύουσα.

Τέλος, αναφέρεται ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα μπαίνουν ως κοινή ομάδα σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, γεγονός που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε άνοδο των βάσεων.

Page: /
SHARE:

24Media Network