Πανελλήνιες 2020: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις – Το 27% έγραψε κάτω απο τη βάση στη Γλώσσα

Πανελλήνιες 2020: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις –  Το 27% έγραψε κάτω απο τη βάση στη Γλώσσα
Αναρτήθηκαν σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Eurokinissi

Πτώση των βάσεων αναμένεται σε σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου ενώ στο δεύτερο και το τέταρτο αναμένεται να εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι. Οi εκτιμήσεις για τις βάσεις από τον ομιλο φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Βασική επισήμανση είναι οτι επιδόσεις των υποψηφίων σε πολλά μαθήματα είναι χαμηλότερες κατα μέσο όρο συγκριτικά με πέρυσι, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό φροντιστή του ομίλου Πουκαμισάς.

Απο την αξιολόγηση των στατιστικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα απο το υπουργείο Παιδείας ανα μάθημα, μπορεί κανέις να συμπεράνει οτι θα υπάρξει πτώση των βάσεων στο πρώτο επιστημονικό πεδίο ανθρωπιστικών σπουδών. Δηλαδή νομικές, ψυχολογίας και φιλολογίας θα κινηθούν πτωτικά.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο των σχολών υγείας, το μάθημα που θα επιφέρει πτώση των βάσεων δεν είναι τελικά η χημεία αλλά η βιολογία. Συγκεκριμένα, πάνω απο 18 στο μάθημα της βιολογίας είχαμε πέρυσι το 28,14% των υποψηφίων ενώ φέτος είναι μόλις το 15,21%.

Σε ο,τι αφορά το δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο, οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα και με δεδομένο οτι σε αυτά τα δύο πεδία ισχύουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης καθώς ο αριθμός των υποψηφίων είναι οριακά ίσος με τον αροθμό των εισακτέων, αναμένεται να εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι υπό την προϋπόθεση οτι θα συμπληρώσουν πλήρως το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μάθημα της χρονιάς αναδεικνύεται η γλώσσα και η λογοτεχνία στην οποία είχαμε κάτω απο τη βάση το 27% των υποψηφίων, έναντι 16% περυσι ενώ θεαματική ήταν και η μείωση του αριθμού των αρίστων καθώς πάνω από 16 πέρυσι είχε γράψει το 21% και φέτος μόλις το 6%.

Ο κ. Χατζητέγας εφοστά την προσοχή των υποψηφίων στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, με φθίνουσα σειρά προτίμησης, χωρίς ευθεία σύγκριση με τις βάσεις των προηγουμένων ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα