Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παραιτήσεις μετά την εντολή για διαδικτυακές εξετάσεις

Διαβάζεται σε 2'
Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Ελληνικό Πανεπιστήμιο Eurokinissi

Δύο στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης παραιτήθηκαν εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τις διαδικτυακές εξετάσεις στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στα πανεπιστήμια της χώρας, μετά την εντολή του Υπουργείου Παιδείας για διαδικτυακές εξετάσεις στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, καθώς δεκάδες μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, σχετικά με τον διαδικτυακό χαρακτήρα των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το alfavita.gr, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης δήλωσε την αντίθεσή του με την διεξαγωγή ηλεκτρονικών εξετάσεων, ενώ στον “αέρα” είναι και η εξεταστική μετά την παραίτηση του προέδρου, Ηλία Κολοβού και του αντιπροέδρου, Δημήτρη Μποσνάκη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Οι παραιτήσεις

Οι παραιτήσεις αποτελούν αντίδραση στην απόφαση που λήφθηκε για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις και τη στήριξη στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο εξέφρασε ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μάλιστα με σημερινή τους ανακοίνωση, οι Διδάσκοντες αντιτίθενται στην απόφαση της Συγκλήτου και ζητάνε από τους καθηγητές αποχή από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τη διεξαγωγή των εξετάσεων την ερχόμενη Δευτέρα.

Σχετικά με τις παραιτήσεις η γραμματεία του τμήματος εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία “ενημερώνει τους/τις φοιτητές/τριες ότι, κατόπιν της υποβολής των παραιτήσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου του Τμήματος, δεν είναι εφικτό προς το παρόν να προγραμματιστεί η εξέταση των μαθημάτων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα