Σχολεία: Επιτελική προχειρότητα – Ακυρώνονται συγχωνεύσεις τμημάτων μετά τις αντιδράσεις

Σχολεία: Επιτελική προχειρότητα – Ακυρώνονται συγχωνεύσεις τμημάτων μετά τις αντιδράσεις
Η Νίκη Κεραμέως Intime

Οι βιαστικές, πρόχειρες και καταστροφικές συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν φέρει σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Παιδείας που αναγκάζεται σε συμβιβασμούς.

Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων να γίνονται χωρίς κανένα ιδιαίτερο προγραμματισμό και να δημιουργούν συνωστισμό στις αίθουσες την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Ηδη κάποιες λίγες από τις συγχωνεύσεις τμημάτων ανά την περιφέρεια δεν θα ισχύσουν αφού υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία αλλά και από τους κατά τόπους κυβερνητικούς βουλευτές που αισθάνονταν εκτεθειμένοι μετά τις βιαστικές επιλογές του Υπουργείου.

Παρόλα αυτά οι συγχωνεύσεις εξακολουθούν να αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, ιδιαίτερα στην Αττική η οποία αναδεικνύεται σε σχετική πρωταθλήτρια. Ετσι τα τμήματα των 26, 27 ακόμα και 28 μαθητών τείνουν να γίνουν χειροπιαστή πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα πάντως το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Νίκης Κεραμέως, υπόσχεται άλλες 3000 προσλήψεις αναπληρωτών μετά τις 2500 που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Πηγές των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών αμφισβητούν τον ισχυρισμό και τονίζουν ότι λόγω της διαδικασίας είναι φύσει αδύνατον να γίνει νέος κύκλος προσλήψεων μόλις δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο με την έννοια ότι πρέπει να διαπιστωθούν τα κενά και να υπάρξει η σχετική επικαιροποίηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εκπαιδευτικοί είναι έξαλλοι με τον υπουργικό ισχυρισμό ότι 7500 συνάδελφοί τους απουσιάζουν με πάσης φύσεως άδειες και προκαλούν την κα Κεραμέως να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό τους καταθέτοντας επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα