Σχολεία: Με fast track διαδικασίες ανοίγει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Σχολεία: Με fast track διαδικασίες ανοίγει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
Δασκάλα σε δημοτικό Eurokinissi

Μέσα σε πολύ στενές προθεσμίες οι οποίες έχουν ήδη λήξει (!) το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε τον εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς.

Με εγκύκλιο που υποτίθεται ότι αποστάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χωρας στις 26 Μαρτίου (στην πραγματικότητα την ύπαρξή της οι εκπαιδευτικοί την πληροφορήθηκαν τη Δευτέρα) το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι “ανοίγει” για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η διαδικαδία του εμβολιασμού.

Είναι πάντως απορίας άξιον ότι η διορία για να προκύψει η σύσταση των Ομάδων Συντονισμού Εμβολιασμών τους έληξε τη Δευτέρα στις 10:30 πμ, πριν καν οι περισσότεροι ενημερωθούν.

Η επιλογή πάντως να ανοίξει ο εμβολιασμός (με αδιάθετες δόσεις εμβολίων) καταδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου και άμεση επαναλειτουργία της εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τη δευτεροβάθμια την επόμενη Δευτέρα όπως η ίδια η Νίκη Κεραμέως τόνισε.

Μένει να δούμε βέβαια τι θα συμβεί με τους εκπαιδευτικούς που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή. Προφανώς θα επανέλθει με νέα εγκύκλιο το Υπουργείο.

https://www.news247.gr/download/8484//729000/emb.pdf

Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να προβούν στον ορισμό Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών ανά Εκπαιδευτική Ενότητα (Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας της ίδιας περιφερειακής ενότητας ή περιοχής όσον αφορά Αττική και Θεσσαλονίκη), η οποία αποτελείται από τον Υπεύθυνο Συντονιστή Εμβολιασμών, έναν (1) εκπρόσωπο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης και έναν (1)εκπρόσωπο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης με τους αναπληρωτές τους. Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμούμπορεί να είναι εκπαιδευτικοί ή διοικητικοί υπάλληλοι. Έδρα της Ομάδας Συντονισμού είναι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται ο Συντονιστής. Οι ώρες απασχόλησης είναι 14.00-20.00 (ώρες αιχμής 15-19.00). Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού απασχολούνται δια ζώσης στην έδρα της Ομάδας καιαπαλλάσσονται από λοιπά καθήκοντα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώνει τα στοιχείατων μελών των Ομάδων Συντονισμού Εμβολιασμών της περιοχής αρμοδιότητάς της (ΠΔΕ, Δ/νση Εκπ/σης,Επώνυμο, Όνομα, κινητό τηλέφωνο, τηλέφωνο εργασίας, τηλέφωνο οικίας, e-mail, ιδιότητα στην Ομάδα) και τα αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής στην ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου: [email protected], σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα (αρχείο excel «ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ») μέχρι τη Δευτέρα 29/3/2021 και ώρα 10.30 π.μ..

Η κάθε Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών συλλέγει από τις σχολικές μονάδες τα στοιχεία των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό κινητού τηλεφώνου,αριθμό τηλεφώνου οικίας, σχολείο απασχόλησης) που επιθυμούν να καταστούν δικαιούχοι εμβολιασμού για πρώτη φορά, το οποίο δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση, από αδιάθετες δόσεις εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα και καταρτίζουν κοινό κατάλογο εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ταξινομημένο ανά ημερομηνία γέννησης με φθίνουσα σειρά ηλικίας. Σε περίπτωση ίδιας ημερομηνίας γέννησης η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά. Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που επιθυμούν να αποκτήσουν τη δυνατότητα εμβολιασμού μέσω της αναπλήρωσης των αδιάθετων δόσεων εμβολίων, συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986) στην οποία καταγράφουν την ανωτέρω πρόθεσή τους και τη συναίνεσή τους ως προς την παροχή των προαναφερόμενων προσωπικών δεδομένων για την κατάρτιση και μόνο του κοινού αυτού καταλόγου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα