Στο ένα χέρι το βραβείο, στο άλλο η διαθεσιμότητα

Στο ένα χέρι το βραβείο, στο άλλο η διαθεσιμότητα

Πώς ένας βραβευμένος εκπαιδευτικός για τις υπηρεσίες του στον τομέα της Παιδείας, μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα την πόρτα εξόδου από το δημόσιο ως μη επαρκής; Η απίστευτη ιστορία του Δημήτρη Σακατζή

Πριν τρεις μέρες ο Δημήτρης Σακατζής βραβεύτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Θεσμός Αριστείας και Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" για το έργο του, όπως και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Στην τελετή παράδοσης των βραβείων, ο εκπαιδευτικός  Δημήτρης Σακατζής εμφανίστηκε με το χαρτί της διαθεσιμότητας στην ομιλία του και είπε ότι "Ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ντρέπεται που κατασυκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς".

Το πρόγραμμα Αριστείας είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη "βέλτιστων πρακτικών" της μαθησιακής διαδικασίας.

Την τελευταία χρονιά εφαρμογής του προγράμματος 2012-2013, κατατέθηκαν 1.035 έργα από 2.114 εκπαιδευτικούς και βραβεύθηκαν 105 ατομικά και ομαδικά έργα, που υλοποιήθηκαν από 258 εκπαιδευτικούς πανελλαδικά.

(Πηγή: alfavita.gr)

SHARE: