Τηλεκπαίδευση: Συνεχίζεται μετά πολλών εμποδίων-Προκύπτει θέμα ασφάλειας

Τηλεκπαίδευση: Συνεχίζεται μετά πολλών εμποδίων-Προκύπτει θέμα ασφάλειας
2Ô lockdown Û ¸ÎÁ ÙÁÌ Îη È· ÙÔÌ ÂÒÈÔÒÈÛϸ ÙÁÚ È·ÛÔÒÚ ÙÔ ÍÔÒÔÌÔÔ, ·ÌÔÈÍÙ Ù· ÌÁȷ· Í·È Ù· ÁÏÔÙÈÍ,ÓÂÍÌÁÛ Á ÙÁÎÂÍ·ÂÛÁ ÛÙ· ÏÌÛÈ· Í·È Ù· ÀÍÂÈ·, ÂÙÒ· 9 ÕÔÂÏÒÔ 2020 (EUROKINISSI/¡¡Õ¡ ÃÀ¡«) Eurokinissi

Η διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Το σοβαρότερο όλων η ασφάλεια της πλατφόρμας.

Τέταρτη ημέρα τηλεκπαίδευσης την Πέμπτη στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας και τα προβλήματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Το σταθερό σημείο σ’ αυτές τις τέσσερις πρώτες ημέρες της διαδικασίας είναι οι μεγάλες δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (στο οποίο οι μαθητές θα πρέπει να μπαίνουν με τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μεταφερθούν μετά στην πλατφόρμα της Webex).

Oπως είχαμε αναφέρει και σε άλλο ρεπορτάζ, εφόσον το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν ανταποκρίνεται, τότε οι χρήστες (μαθητές και καθηγητές) αναγκάζονται να μπαίνουν κατευθείαν στα link της Webex, κάτι που εγκυμονεί όμως μεγάλους κινδύνους παραβίασης της ιδιωτικότητας.

Είναι, επίσης, σαφές ότι τα τελευταία δύο 24ώρα άρχισαν να εγείρονται θέματα ασφαλείας. Οι καταγγελίες από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ότι το σύστημα είναι διάτρητο και ότι δίνει τη δυνατότητα σε άσχετους να παρεισφρέουν, πολλαπλασιάζονται.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του 6ου γυμνασίου της Νέας Σμύρνης στου οποίου τη σελίδα στο facebook γράφτηκε και το εξής μήνυμα: “Αγαπητοί γονείς. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών λυπάται για τα συμβάντα σήμερα στα μαθήματα webex του Α1. Ζήτησα την βοήθεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έγινε και καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τώρα και ύστερα όλοι μας θα ελέγχουμε περισσότερο τα στοιχεία εισόδου των μαθητών μας ώστε να μην εμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα. Θέλουμε την συνεργασία όλων σας. Θα ήθελα οι γονείς του Α1 που έχουν περισσότερα στοιχεία να απευθυνθούν και οι ίδιοι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”.

Αγαπητοί γονείς. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών λυπάται για τα συμβάντα σήμερα στα μαθήματα webex του Α1. Ζήτησα…

Δημοσιεύτηκε από
6ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης στις 
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Αυτό που είχε συμβεί είναι ότι καθηγητές ανακάλυψαν άσχετους στις εικονικές τάξεις. Και αυτό η καταγγελία στη δίωξη ήταν επιβεβλημένη.

Επίσης, την Πέμπτη, όπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές στο News24/7, εκπαιδευτικοί διαπίστωναν ότι κατά τη διάρκειά του μαθήματός τους έμπαιναν στην πλατφόρμα και άνθρωποι της Webex, αδιευκρίνιστο για ποιο λόγο μέχρι στιγμής.

Τέλος, παρατηρήθηκαν μεγάλα προβλήματα συνδεσιμότητας μετά τις 12 το μεσημέρι με συνέπεια σε αρκετά σχολεία να χαθούν διδακτικές ώρες.

Με όλα αυτά τα θέματα ανοιχτά, μόνο προβληματισμό δημουργεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία και να ακολουθήσουν και αυτά το δρόμο της τηλεκπαίδευσης. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο φόρτος για το σύστημα θα είναι σχεδόν διπλάσιος και οι αντιδράσεις του άγνωστες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα