Βάσεις 2018: Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν - Πού θα υπάρξει άνοδος και πού πτώση

Ανακοίνωση για τις βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας, Αρχείο
Ανακοίνωση για τις βάσεις για τα Γενικά Λύκεια της χώρας, Αρχείο EUROKINISSI

Το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της - Η τάση στα υπόλοιπα πεδία.

Αύριο, Τρίτη 28/8, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βάζοντας έτσι, τέλος στην αγωνία γονέων και μαθητών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βάσεις 2018
SHARE:

24Media Network