Βάσεις 2020: Πέρασε πρώτος των πρώτων στην Ιατρική με 19.650 μόρια

Βάσεις 2020: Πέρασε πρώτος των πρώτων στην Ιατρική με 19.650 μόρια
Ο Θεόφιλος Νάστας GRTimes.gr

Ο πρώτος των πρώτων στις πανελλήνιες εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.650 μόρια, είναι ο Θεόφιλος Νάστας, ο οποίος επέλεξε την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις βάσεις των Πανελληνίων, φέρνει πάντα και πρωτιές. Ο πρώτος των πρώτων στις πανελλαδικές εδώ και καιρό προετοιμάζεται για την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Θεόφιλος Νάστας, ο μαθητής από το Ωραιόκαστρο που συγκέντρωσε 19.650 μόρια, αποκαλύπτει ότι παρ’ όλο που για τους περισσότερους συμμαθητές του είναι μια πολύ σπουδαία και καθοριστική μέρα, ο ίδιος ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ανακουφισμένος γιατί η προσπάθειά μου απέδωσε και νιώθω αρκετή αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματα. Σήμερα τελειώνει οριστικά μια περίοδος και θα μεταβώ σε μια καινούργια. Θέτω ήδη νέους στόχους και ουσιαστικά ξεκουράζομαι ώστε να είμαι πανέτοιμος για τα νέα δεδομένα».

Το άγχος για τους περισσότερους κορυφώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 09:00 και μέχρι να εμφανιστούν και τα επίσημα αποτελέσματα στις οθόνες των αποφοίτων. «Θέλω και εγώ να βγουν τα αποτελέσματα. Ξέρω θα είμαι ιατρική αλλά θέλω και εγώ να το δω και να πω εντάξει, τελειώσαμε. Ωστόσο, πέρα από τα αποτελέσματα που ανυπομονώ να βγουν, είχα δει ότι τρία παιδιά είμαστε πάνω από το 19.500. Το μόνο που περιμένω και μπορώ να πω μου έχει κινήσει την περιέργεια είναι να δω αν είμαι πρώτος ή δεύτερος σε όλη την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω τις κατευθύνσεις των δύο άλλων αριστούχων, και θέλω από προσωπική περιέργεια να δω που τελικά κατατάσσομαι. Όχι ότι αλλάζει κάτι, κυρίως είναι ένα προσωπικό στοίχημα που είχα θέσει» αναφέρει.

Η λατρεία του για το διάβασμα, όμως, δεν σταμάτησε με την ολοκλήρωση των Πανελληνίων. Θέλοντας να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για το νέο ξεκίνημα, ο Θεόφιλος Νάστας προσπάθησε το καλοκαίρι να βρει τα βιβλία της Ιατρικής του πρώτου έτους και όπως λέει δυστυχώς δεν τα κατάφερε. «Το καλοκαίρι ήταν ήρεμο, τις περισσότερες ώρες ήμουν στο σπίτι γιατί έχουμε και τον κορονοϊό και δεν ήθελα να κινδυνέψω ούτε την υγεία μου ούτε και του οικογενειακού μου περιβάλλοντος. Μπορώ να πω πως ήταν αρκετά βαρετό, είχα όμως και το πιάνο στο σπίτι όπου αφιέρωσα αρκετές ώρες και περνούσε πιο ευχάριστα ο χρόνος».

Τα στάνταρ και οι στόχοι του φετινού καλοκαιριού για αρκετούς άλλαξαν. Η ξεγνοισιά του καλοκαιριού και των διακοπών «εμποδιζόταν» από τη πανδημία που επικρατεί, κάνοντας μια ολόκληρη κοινωνία αρκετά πιο επιφυλακτική ως προς τον τρόπο διασκέδασης και αξιοποίησης των καλοκαιρινών μηνών. «Στόχευα στο να μην κολλήσουμε κορωνοϊό, όχι στο να περάσω καλά. Και η ευχαρίστηση είναι μεγάλη. Πέτυχα να μην νοσήσω και ας έχασα αρκετά, τα οποία όμως έρχονται και παρέρχονται» συμπληρώνει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα