Υπ. Παιδείας: Στις 17.791 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά

Μαθητές σχολείου
Μαθητές σχολείου INTIME NEWS

Σχεδόν στις 18000 έφτασαν οι αιτήσεις εφέτος για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία της χώρας. Οι θέσεις είναι μόλις 4.171.

17.791 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει, κατά το Υπουργείο Παιδείας "την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό".

ADVERTISING

Οπως αναφέρει το Υπουργείο "η διαρκής αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε όλα τα σχολεία της χώρας, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια".

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει διευκρινίσει ακόμα δημοσίως γιατί τοποθέτησε τις εξετάσεις για τα Πρότυπα στις 7 Μαϊου, πριν, δηλαδή τη λήξη του σχολικού έτους και όχι στα τέλη του Ιούνη, όπως γινόταν μέχρι εφέτος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σχολεία, Νίκη Κεραμέως
SHARE:

24Media Network