Ανακαλύφθηκαν γιγάντιες θαλάσσιες “κατσαρίδες”

Ανακαλύφθηκαν γιγάντιες θαλάσσιες “κατσαρίδες”
Το νέο είδος βαθυνόμου που ανακαλύφθηκε Εθνικό Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης LKCNHM

Ανατριχίλα προκαλεί η ανακάλυψη ερευνητών στα βάθη του Ινδικού ωκεανού. Τι είναι το νέο είδος που έχει 14 πόδια και χαρακτηρίζεται "τεράστια κατσαρίδα".

Σε μια σημαντική όσο και τρομακτική ανακάλυψη έφτασε το Ινστιτούτο Επιστημών της Ινδονησίας (LIPI), μαζί με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, καθώς ερευνητές τους βρήκαν στο στενό Σούντα ζώα που μοιάζουν με τεράστιες θαλάσσιες “κατσαρίδες”.

Το νέο είδος βαθυνόμου που ανακαλύφθηκε LIPI

 

Πρόκειται για ένα νέο είδος των γιγάντιων καρκινοειδών του γένους βαθύνομος, όπως αναφέρει το BBC. Η ανακάλυψη του 14ποδου ισόποδου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Zookeys, έγινε στα νότια της Ιάβας σε βάθος 957 με 1.259 μέτρων. Στην σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα, το LIPI το χαρακτηρίζει “τεράστια κατσαρίδα”.

Το νέο είδος βαθυνόμου που ανακαλύφθηκε LKCNHM

 

“Το μέγεθός του είναι πράγματι πολύ μεγάλο και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο του γένους βαθύνομος” δήλωσε ο Conni Margaretha Sidabalok, ερευνητής του LIPI, τονίζοντας “η ανακάλυψη του πρώτου βαθυνόμου στην βαθιά θάλασσα της Ινδονησίας είναι πολύ σημαντική για την ταξινομική έρευνα σε μαλακόστρακα βαθέων υδάτων, δεδομένης της έλλειψης σχετικής έρευνας στην Ινδονησία”.

Το νέο είδος βαθυνόμου που ανακαλύφθηκε Εθνικό Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης LKCNHM

 

Ο τεράστιος βαθύνομος, όπως ονομάστηκε, έχει μήκος περίπου 51 εκατοστά. Μπορεί να μοιάζει με το αποκρουστικό έντομο της ξηράς αλλά είναι πολύ πιο κοντά στις γαρίδες και τα καβούρια. Μπορεί να επιβιώσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς τροφή και τρώει απομεινάρια νεκρών οργανισμών στον βυθό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα