Απίστευτο θέαμα: Ο "Γηρυόνης" έφερε υδροσίφωνες στην Κρήτη

Υδροσίφωνες στην Κρήτη
Υδροσίφωνες στην Κρήτη ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΕΤΣΟΤΑΚΗΣ / CRETAPOST.GR

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Γηρυόνης" σάρωσε όλη τη χώρα. Τεράστια προβλήματα σε Κινέτα. Δύο νεκροί στο Αντίρριο. Δείτε φωτογραφίες από τους υδροσίφωνες που προκάλεσε στη Σητεία.

Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην νότια Κρήτη και, συγκεκριμένα, στην Κάτω Ζάκρο στη Σητεία.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, δύο υδροσίφωνες έκαναν την εμφάνισή τους στη διάρκεια της κακοκαιρίας "Γηρυόνης" που κυριαρχεί σε όλη τη χώρα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, από ανάρτηση στο facebook του Μανώλη Σπετσοτάκη, οι υδροσίφωνες βρίσκονται δίπλα - δίπλα ενώ έχουν μικρή διάμετρο.

Υδροσίφωνες στην Κρήτη
Υδροσίφωνες στην Κρήτη ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΕΤΣΟΤΑΚΗΣ / CRETAPOST.GR
Υδροσίφωνες στην Κρήτη
Υδροσίφωνες στην Κρήτη ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΕΤΣΟΤΑΚΗΣ / CRETAPOST.GR

Τι είναι οι υδροσίφωνες


Σύμφωνα με το Wikipedia, οι υδροσίφωνες είναι πολύ πιο ασθενείς από τους σίφωνες ξηράς, με ταχύτητες ανέμου της κατηγορίας F0 / EF0 και σπανιότερα F1 / EF1, ενώ και η ταχύτητα μετακίνησής τους από το ένα σημείο στο άλλο είναι πολύ πιο αργή. Η διάμετρός τους κυμαίνεται από 3 έως 50 μέτρα και πολύ σπάνια μπορεί να φτάσει τα 100 – 150 μέτρα. Η διάρκεια ζωής τους σχεδόν πάντα είναι μόλις μερικά λεπτά. Γενικότερα, έχουν πολύ ασθενέστερα χαρακτηριστικά, αλλά και λιγότερα ενδεχόμενα αντικείμενα να καταστρέψουν. Ωστόσο, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να βγουν στην ξηρά, με κίνδυνο τότε να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ή και θύματα.

Παλαιότερα, ιδίως, οι θαλάσσιοι σίφωνες θεωρούνταν πολύ επικίνδυνοι για τα πλοία και ιδιαίτερα για τα ιστιοφόρα. Με την πρώτη ανίχνευσή τους, οι πορείες τους παρακολουθούνταν προσεκτικά με διοπτεύσεις, προκειμένου να τους αποφύγουν. Πάντως στην νεότερη ιστορία δεν έχει αναφερθεί σύγχρονο πλοίο να υπέστη σοβαρές τουλάχιστον ζημιές από τέτοιο φαινόμενο. Στο ραντάρ ο σίφωνας φαίνεται άλλοτε ως ένας έντονος στόχος και άλλοτε ως ένας εκ παρεμβολής, μετακινούμενος στόχος.

Δείτε ΕΔΩ πώς κάλυψε το News 24/7 λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πηγή: 

Cretapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γηρυόνης, Κακοκαιρία, Κρήτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κακοκαιρία "Γηρυόνης": Εικόνες καταστροφής απ' την Κινέτα - Εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα

Κακοκαρία "Γηρυόνης": Γιατί καταστράφηκε η Κινέττα - Αυτοψία από τον Ευ. Λέκκα

Ο Γηρυόνης σάρωσε τη χώρα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Δύο νεκροί στο Αντίρριο

Κινέτα: Δραματικές στιγμές - Οικογένειες σώθηκαν την τελευταία στιγμή

SHARE:

24Media Network