Αχτσιόγλου για συντάξεις: Η ΝΔ κάνει σόου με ψευδείς ειδήσεις

Αχτσιόγλου για συντάξεις: Η ΝΔ κάνει σόου με ψευδείς ειδήσεις

"Η ΝΔ κατήγγειλε τα ανώτατα όρια συντάξεων των 2.000 και 3.000 ευρώ του ν. Κατρούγκαλου και τώρα κάνει σόου με ψευδείς ειδήσεις" σημειώσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις συντάξεις των 24.000 ευρώ.

Ο ν. 4387/2016  (νόμος Κατρούγκαλου) «για τους παλαιούς ασφαλισμένους και όσους συνταξιοδοτήθηκαν μα τα παλαιά καθεστώτα έθεσε ανώτατο όριο σύνταξης τις 2.000 για μία και τις 3.000 ευρώ για πολλαπλές συντάξεις, μέχρι τα τέλη του 2018», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι «τότε η ΝΔ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της γιατί όριζε ανώτατο πλαφόν» και σχολίασε πως «γι’ αυτό είναι υποκριτικό που έρχεται σήμερα να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου πάνω σε αυτά τα ζητήματα».

Μίλησε για κατασκευή ψευδών ειδήσεων, αναφέροντας ότι «καμία σύνταξη 24.000 ευρώ που κατήγγειλε ο κ. Βρούτσης δεν έχει πληρωθεί» και αυτό «ακριβώς διότι είχε δοθεί πολιτική εντολή να μην πληρωθεί μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει και αυτές τις τρύπες των παλαιών καθεστώτων που αφορούν κυριολεκτικά μεμονωμένες περιπτώσεις». Σχολίασε πως «σε ό,τι αφορά περιπτώσεις συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ και πάλι με τα προηγούμενα καθεστώτα, αυτό επιχειρείται να εμφανιστεί ότι σημαίνει 24.000 ευρώ, που είναι απολύτως ψευδές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα