Αχτσιόγλου: Παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020 EUROKINISI

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζει ότι οι νέες αποφάσεις του υπ. Εργασίας πηγαίνουν πίσω την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα πίσω στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων συντελέστηκε σήμερα με αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «τα πρόστιμα για παραβιάσεις ωραρίων και αδήλωτες υπερωρίες μειώνονται έως και 15 φορές» καθώς και ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία αντιμετωπίζονται πλέον όμοια με τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά» και «υπάγονται σε ένα προκλητικά ευνοϊκό καθεστώς, ενώ τα πρόστιμά τους μειώνονται δραστικά».

ADVERTISING

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «οι συστηματικοί παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα», και ότι «αυξάνονται τα όρια των "νόμιμων" υπερωριών κατά 60%, ελαστικοποιώντας την εργασία και υπονομεύοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Ο θρασύς κατάλογος των παρεμβάσεων της ΝΔ υπέρ της αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας διευρύνεται επικίνδυνα», καταλήγει η πρώην υπουργός Εργασίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network