Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκαν 18 Αφγανοί ελληνικού ενδιαφέροντος

Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκαν 18 Αφγανοί ελληνικού ενδιαφέροντος
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

18 Αφγανοί πολίτες βρίσκονται ήδη στην Τιφλίδα και αναμένεται να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα

Απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα σήμερα οι 18 Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Τιφλίδα και θα επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και πράττει το χρέος της, υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, επισημαίνει πως ο απεγκλωβισμός των 18 Αφγανών πολιτών, επετεύχθη έπειτα από συνεχείς προσπάθειες για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπενθυμίζεται πως, στα τέλη Αυγούστου, η προσπάθεια διάσωσης των Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες στο Αφγανιστάν ήταν άκαρπη, καθώς, με εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών το κυβερνητικό αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η αποστολή, συνοδεία διπλωματών και ανδρών των ειδικών δυνάμεων, είχε φτάσει στο Ισλαμαμπάντ, όπου και ανέμενε το “πράσινο φως” προκειμένου να μεταβεί στην Καμπούλ και να συνδράμει στην επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού δεκάδων Αφγανών διερμηνέων και των οικογενειών τους που είχαν βοηθήσει στο παρελθόν τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, με την κατάσταση να είναι τεταμένη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και υπό τον φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στην Καμπούλ δόθηκε εντολή ματαίωσης της αποστολής από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version