Αγκαλιές Δένδια – Τσαβούσογλου πριν την επίσημη συνάντησή τους

Αγκαλιές Δένδια – Τσαβούσογλου πριν την επίσημη συνάντησή τους
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε δείπνο στον Τουρκο ομολογό του Τσαβουσογλου Eurokinissi

Πριν την επίσημη συνάντησή τους τη Δευτέρα, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου δείπνησαν σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας την Κυριακή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρεθεσε ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη, ενόψει της επίσημης συνάντησής τους τη Δευτέρα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν στο υπουργείο Εξωτερικών, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, στις 11:00, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο κ. Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Απαντώντας άμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου επί ελληνικού εδάφους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατέστησε με σαφήνεια πως «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη».

Επισήμανε ότι η Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη, αριθμεί περίπου 120.00 Έλληνες κατοίκους και διαμήνυσε πως οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους. Κάλεσε μάλιστα την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.

Να σημειωθεί ότι για τα περί “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη του Τσαβούσογλου, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα