Ακυρώνει το Μαξίμου το διορισμό Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή 

Ακυρώνει το Μαξίμου το διορισμό Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή 
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις" την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Μετά τις αντιδράσεις για την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Τασούλας κατόπιν αιτήματος Μιχαλολιάκου, ακυρώνεται ο διορισμός - Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το γεγονός ως "απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου".

Δεν θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή, καθώς με παρέμβαση Μαξίμου θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις λόγω και της συγκυρίας, μία εβδομάδα πριν την απόφαση για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες, και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την ακύρωση του διορισμου: Με ανακλητική απόφαση του Προέδρου της Βουλής ή ή νομοθετική ρύθμιση ή με εσπευσμένη αλλαγή του κανονισμού του Κοινοβουλίου μέσω διάσκεψης Προέδρων ή μπορεί και απλά να “παγώσει” η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται ο διορισμός η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ο διορισμός της συζύγου του Νικου Μιχαλολιάκου πραγματοποιείται με βάση τον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Όπως φέρεται να διευκρίνισε ο γ.γ της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, “με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Κας Ζαρούλια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε την κίνηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλα ώς “απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου” μή δίνοντας καμία πολιτική διάσταση στην υπόθεση.

Γαλάζια στελέχη επέμεναν ότι βάσει του κανονισμού της Βουλής δεν μπορούσε ο κ.Τασούλας να αρνηθεί, καθώς η ΧΑ ήταν κοινοβουλευτικό κόμμα και είχε το δικαίωμα να προτείνει μετακλητό υπάλληλο. Έθεταν δε το ερώτημα, εάν δεν υπέγραψαν αντίστοιχες πράξεις οι Πρόεδροι της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ και εάν δεν είχε διορίσει τότε η ΧΑ μετακλητούς. Τόνιζαν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε δικαιούται δια να ομιλεί καθώς είχε εργαλειοποιήσει τις ψήφους της ΧΑ για να μην εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας Πρόεδρος Δημοκρατίας και υπενθύμιζαν ότι ήταν κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε στη φυλακή τους νεοναζί, αλλά και ότι η ΝΔ κατάφερε να πετάξει τη ΧΑ έξω από τη Βουλή στις τελευταίες εκλογές.

Το ζήτημα βεβαίως είναι πως ότι και να προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, η κίνηση αυτή δημιουργεί αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις και φέρνει το κυβερνών κόμμα σε θέση απολογούμενου άνευ λόγου και αιτίας. Εφόσον προχωρήσει η ακύρωση του διορισμού, θα είναι και ένα σαφές άδειασμα βεβαίως από το Μαξίμου του Προέδρου της Βουλής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα