Αλλαγή εκλογικού νόμου: Στις δηλώσεις Μητσοτάκη παρέπεμψε ο Βορίδης

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης EUROKINISSI

Η κυβέρνηση δεν έχει θέσει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου είπε στην Βουλή, παίρνοντας απόσταση από τις διαρροές στον τύπο.

Στις κατά καιρούς δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει πει σε συνεντεύξεις του πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τοποθετούμενος στην Βουλή. Απάντησε έτσι στην κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ περί το ότι η κυβέρνηση αφήνει την σχετική συζήτηση «ανοιχτή».

Το θέμα έθεσε στην σημερινή συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Επισήμανε πως «είναι μεγάλη η συζήτηση που έχετε αφήσει και έχει γίνει στη χώρα όλο το τελευταίο διάστημα για την αναμενόμενη πια αλλαγή του εκλογικού νόμου που εσείς αλλάξατε. Δεν μιλώ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που υπήρχε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Έχετε ουσιαστικά επιτρέψει να επικρατήσει η πεποίθηση ότι θα αλλάξετε τον εκλογικό νόμο που εσείς οι ίδιοι έχετε αλλάξει μια φορά».

ADVERTISING

Συνέχισε λέγοντας: «Το ερώτημα, κύριε Βορίδη, είναι το εξής: Πότε θα φτάσετε σε αυτό το σημείο να γελοιοποιήσετε κι άλλο τους θεσμούς; Πότε; Πραγματικά είναι με χρονικό προσδιορισμό το ερώτημα. Πότε θα φτάσετε να γελοιοποιήσετε κι άλλο και το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο; Πότε θα αυτογελοιοποιηθείτε φέρνοντας αυτήν την αλλαγή στον αλλαγμένο από εσάς εκλογικό νόμο;».

Απαντώντας στο θέμα αυτό ο υπουργός Εσωτερικών θέλησε να θέσει τέρμα στην συζήτηση. Όπως είπε «για να τελειώσουμε περί του εκλογικού νόμου, έχετε ακούσει την Κυβέρνηση να λέει τίποτα σχετικό;».

Δήλωσε ότι «εγώ βρίσκω γελοίο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δηλαδή θεσμικός παράγων, να έρχεται και να μου λέει για γελοιοποίηση εμένα την ώρα που δεν έχουμε πει τίποτα εμείς για το θέμα αυτό. Όχι δεν έχουμε πει τίποτα -συγγνώμη, αδικώ την τοποθέτησή μας-, αλλά την ώρα που ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα αυτό έχει τοποθετηθεί δεκαεπτά φορές».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα του τύπου που επικαλούνται κυβερνητικές διαρροές ο Μάκης Βορίδης είπε: «Διαρροές; Κι εσείς τι είστε; Αναπαράγετε τις διαρροές εδώ; Και είστε σοβαροί; Θέλετε να σας παίρνουμε και στα σοβαρά, όταν έρχεστε και μας μιλάτε για τις διαρροές;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μάκης Βορίδης, Βουλή, Εκλογικός Νόμος, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network