Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το σύνολο των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων αναμένεται να προσδιοριστεί στο τέλος του 2017 από το υπουργείο Οικονομικών επηρεάζοντας τα βάρη του ΕΝΦΙΑ

Τη διαδικασία αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών όπως αποκάλυψε στη Βουλή η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Δεσμευτήκαμε και έχει ξεκινήσει ήδη η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες» είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε μάλιστα ότι για την περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής έχει υπολογιστεί ήδη χαμηλότερη αντικειμενική αξία.

ADVERTISING

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών ακινήτων για όλες τις περιοχές της χώρας κάτι που θα επηρεάσει και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα η υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα συμβάλουν σε ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. «Εκεί που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας πάντως στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το ύψος της επιβάρυνσης του ΕΝΦΙΑ η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μεν όλες τις δυνατότητες για ελάφρυνση των πολιτών αλλά συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται «στο πλαίσιο των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών της χώρας μας».

SHARE:

24Media Network