Ανασχηματισμός: Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα

Ανασχηματισμός: Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα
Χρήστος Ταραντίλης, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και Σοφία Βούλτεψη. Eurokinissi/Facebook

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε. Ποιοι άλλαξαν πόστα, ποιοι ανέλαβαν νέα και ποιοι αναβαθμίστηκαν.

Αλλαγές σε υπουργικές θέσεις, είσοδος νέων προσώπων και νέες θέσεις σε υπουργεία περιλαμβάνει ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον Χρήστο Ταραντίλη  ο οποίος αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο υπουργείο Παιδείας υφυπουργός, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής αναλαμβάνει η Ζέτα Μακρή ενώ υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος.

Ζέτα Μακρή Eurokinissi

 

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του Γιάννη Βρούτση παίρνει ο Κωστής Χατζηδάκης ενώ υφυπουργός αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια ορίστηκε η Μαρία Συρεγγέλα.

Μαρία Συρεγγέλα Associated Press

 

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίστηκε και ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις υπηρεσίες υγείας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας νέος υπουργός είναι ο Κώστας Σκρέκας, στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη ενώ ο Γιώργος Αμυράς αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Κώστας Σκρέκας Eurokinissi

 
Γιώργος Αμυράς Eurokinissi

 

Τη νέα θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού αναλαμβάνει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης Eurokinissi

 

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Κώτσηρας αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού αρμόδιου για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γιώργος Κώτσηρας. Eurokinissi

 

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει πλέον ο Μάκης Βορίδης με αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης τον Σταύρο Καλαφάτη.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος υφυπουργός για ειδικά ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο ορίστηκε ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Γιώργος Στύλιος Eurokinissi

 

Στο υπουργείο Ναυτιλίας, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κλάδου πλοίων αναλαμβάνει ο Κώστας Κατσαφάδος.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη θέση του Μάκη Βορίδη αναλαμβάνει ο Σπήλιος Λιβανός ενώ ο Γιάννης Οικονόμου αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού αρμόδιου για την κοινή αγροτική πολιτική.

Ο Σπήλιος Λιβανός Eurokinissi

 

Στο υπουργείο Τουρισμού, η πρώην υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδια θα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τη νέα θέση της υφυπουργού αρμόδιας για την ένταξη αναλαμβάνει η Σοφία Βούλτεψη.

Σοφία Βούλτεψη Eurokinissi

 

Υφυπουργός παρα των Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας ορίστηκε ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο Γιάννης Βρούτσης, ο Γιάννης Μπουγάς και οι Χρήστος Μπουκώρος και Θάνος Πλέυρης προτείνονται για τις θέσεις του γραμματέα της ΚΟ, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και των αναπληρωτών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων αντιστοίχως.

Από τις θέσεις υφυπουργών αποχωρούν οι Βασίλης Διγαλάκης (Παιδείας), Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος), Μάνος Κόνσολας (Τουρισμού), Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θεόδωρος Καράογλου (Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα