Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή

Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή
vouliwatch.gr

Ποια καίρια ζητήματα έθιξαν τα κόμματα αυτή την εβδομάδα.Τι βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους.

Σε αυτήν τη στήλη το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά;

Τα κυριότερα θέματα που έθιξαν τα κόμματα μέσα από την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφορούν κυρίως την εξωτερική και αγροτική πολιτική, την ψηφιακή διακυβέρνηση, την υγεία και τέλος την κοινωνική και οικονομική πολιτική. Αυτή την εβδομάδα υπήρξε έντονη συμμετοχή από τα κόμματα, καθώς άσκησαν στο σύνολο τους 254 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Ειδικότερα, πρώτο έρχεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ με 82, ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 41 και το ΜέΡΑ25 με 36, το ΚΚΕ με 35, και η ΝΔ με 33, η Ελληνική Λύση με 17 και τέλος, οι Ανεξάρτητοι με 10 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 132 Ερωτήσεις, 95 Αναφορές, 20 Επίκαιρες Ερωτήσεις, 6 Ερωτήσεις σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε., και 1 Α.Κ.Ε..

Δευτέρα 5.9.2022

ΚΙΝΑΛ: Αναγκαία η αναπροσαρμογή των περιουσιακών κριτηρίων μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να μην χάσουν επιδόματα και φοροαπαλλαγές χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος και Μουλκιώτης Γεώργιος, απευθύνουν ερώτηση στους Υπουργούς  Οικονομικών και, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σταϊκούρα Χρήστο και Χατζηδάκη Κωστή, σχετικά με την αναπροσαρμογή των περιουσιακών στοιχείων για να μην επιβαρυνθούν περισσότερο τα φτωχά νοικοκυριά. όπως αναφέρουν στο κείμενό τους, «μετά την αύξηση της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους, υπερβαίνουν το ισχύον κατά περίπτωση όριο μέχρι το οποίο τούς αναγνωρίζεται το δικαίωμα φοροαπαλλαγών αλλά και είσπραξης διαφόρων κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, με αποτέλεσμα να χάνουν τα δικαιώματα αυτά, ακόμη κι αν πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή τα Δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και το δικαίωμα ένταξης στο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ.». Ερωτώνται λοιπόν, οι Υπουργοί τί μέτρα πρόκειται να λάβουν προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τα περιουσιακά κριτήρια και να ενισχύσουν τα αδύναμα νοικοκυριά.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Κ.Κ.Ε.: Για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης προς τους δήμους και τις σχολικές επιτροπές για να ανταποκριθούν στις συνθήκες ακρίβειας και των ανατιμήσεων

Πέντε βουλευτές του Κ.Κ.Ε., ρωτούν την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κεραμέως Νίκη, σχετικά με την χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Υποστηρίζουν ότι η χρηματική ενίσχυση των Δήμων είναι ανεπαρκής και «η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν οριακά με σοβαρές ελλείψεις σε παιδαγωγικά μέσα, εξοπλισμό, με σοβαρά κτιριακά προβλήματα συντήρησης από την χρόνια υποχρηματοδότηση. Στη φετινή σχολική χρονιά έρχεται να προστεθεί η αλματώδης αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα και η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους ως αποτέλεσμα της εμπορευματοποιημένης αγοράς ενέργειας, που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.» Ζητούν από την Υπουργό, να καταργηθεί ο Φ.Π.Α. και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε πηγές ενέργειας για τις σχολικές επιτροπές καθώς και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους, προκειμένου να λειτουργικά όλα τα σχολεία. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

ΜέΡΑ25:Έξαρση εργατικών δυστυχημάτων και αποσιώπηση των επαγγελματικών ασθενειών φέρει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αρσένης Κρίτων – Ηλίας απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χατζηδάκη Κωστή, σχετικά με την έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και την αποσιώπηση τους. Όπως δηλώνει σύμφωνα την Ομοσπονδία Συλλόγων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, τα εργασιακά ατυχήματα ανέρχονται σε 67, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 34. Και αυτό γιατί όπως τονίζει οι «οι ανασφάλιστοι και οι αλλοδαποί δεν καταγράφονται ποτέ.». Ενώ αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν καταγράφει τις επαγγελματικές ασθένειες, ενώ μαζί με την Ιρλανδία αποτελούν τις μόνες χώρες της Ευρώπης που παρά την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΕΕ να αναγνωρίζεται ο COVID-19 ως επαγγελματική ασθένεια στον χώρο της υγείας, η νόσηση από COVID-19 μπορεί να συνδέεται με την εργασία, αλλά δεν διευκρινίζεται αν μπορεί να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική ασθένεια.». Ερωτάται ο Υπουργός, που αποδίδει την έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και γιατί δεν αναγνωρίζεται ο COVID-19 ως επαγγελματική νόσος στον τομέα της υγείας. 

Δείτε την επίκαιρη ερώτηση εδώ

Τρίτη 6.9.2022

Κ.Κ.Ε.: Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες

Δεκαπέντε βουλευτές του Κ.Κ.Ε., απευθύνουν ερώτηση στους Υπουργούς ΕσωτερικώνΟικονομικώνΠαιδείας και Θρησκευμάτων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τα προβλήματα των πολυμελών οικογενειών. όπως αναφέρουν στο κείμενό τους οι πολυμελείς οικογένειες βρίσκονται σε δεινή θέση με τις τιμές να αυξάνονται συνεχώς, και τους λογαριασμούς να αναγράφουν μεγάλα ποσά. Τονίζουν πως «Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Σχετίζεται με την σημερινή δημοσιονομική πολιτική, που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο…,για να ανακάμψει και να επανέλθει σε κερδοφορία…όμως οι ανάγκες των πολυμελών οικογενειών δεν χωράνε σε τέτοιες λογικές.». Ρωτούν λοιπόν τους Υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν προκειμένου να μην μείνει χωρίς ρεύμα κανένα νοικοκυριό, να στηριχθούν οι πολυμελείς οικογένειες και να ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια, να μειωθούν οι τιμές στα αγαθά και στην ενέργεια, και να υπάρξει πρόγραμμα στέγασης οικογενειών σε ανάγκη. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αιφνιδιαστικοί υποβιβασμοί σχολείων λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι

Τριάντα πέντε βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απευθύνουν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κεραμέως Νίκη, αναφορικά με τους ξαφνικούς υποβιβασμούς σχολείων λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υποστηρίζουν στο κείμενό τους ότι «Γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολουθούν εμβρόντητοι το Υπουργείο, μετά από εισήγηση του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης, να υποβιβάζει οργανικά σχολικές μονάδες που τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που θα έχουν διευρυμένο ωράριο και άρα θα χρειάζονταν επιπλέον προσωπικό για να λειτουργήσουν! Και ρωτούν την Υπουργό ποια είναι η εξήγηση για την υποβάθμιση πολυάριθμων σχολικών μονάδων, τι μέτρα θα λάβει για να αποκαταστήσει τόσο την ομαλή λειτουργεία των σχολικών μονάδων, όσο και την αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που λόγω του υποβιβασμού κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από την βάση τους. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

 

Τετάρτη 7.9.2022

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Παραπλάνηση καταναλωτών, πελατειακή σχέση με τον τύπο και αντιποίηση του ρόλου της πολιτείας τα νέα κατορθώματα της χρυσοπληρωμένης γαλάζιας διοίκησης της ΔΕΗ

Πενήντα βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καταθέτουν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σκρέκα Κωνσταντίνο, αναφορικά με την παραπλάνηση των πολιτών από την ΔΕΗ. Σύμφωνα με την «ανταλλαγή επιστολών στις αρχές του Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΗ και του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας» προκύπτει πως «η ΔΕΗ αποτέλεσε έναν από τους προμηθευτές που, σύμφωνα με τον έλεγχο της ΡΑΕ, διαφήμισαν με παραπλανητικές αναφορές τα τιμολόγια Αυγούστου 2022 και τη συνολική τους πολιτική. Η συμμόρφωση πραγματοποιήθηκε μετά τις παρατηρήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής…». Εφόσον ζητούν από τον Υπουργό τις επιστολές/ειδοποιήσεις που στάλθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς προμηθευτές τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο του ελέγχου εφαρμογής του άρθρου 138 του Ν. 4951/2022 καθώς και οι απαντήσεις των προμηθευτών, ρωτούν τον Υπουργό εάν ισχύουν οι κατηγορίες για «παραπληροφόρηση», και για «παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές» που καταλογίζονται στην (πρώην) Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και πως θα κινηθεί το ΥΠΕΝ μετά από αυτή την καταγγελία. 

Δείτε την ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφου εδώ

ΚΙΝΑΛ: Εργασιακή κατάσταση των συμβασιούχων που προσελήφθησαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δυνάμει της από 14.3.2020 ΠΝΠ

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Λιακούλη ΕυαγγελίαΜουλκιώτης ΓεώργιοςΠουλάς Ανδρέας, απευθύνουν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Βορίδη Μάκη και Χατζηδάκη Κωστή, αντίστοιχα, σχετικά με την πρόσληψη συμβασιούχων το 2020 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τονίζουν πως «Εκτιμώντας την προσφορά τους για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης κατά το δύσκολο χρονικό διάστημα της πανδημίας, όταν οι συνέπειες του Covid 19 για τη δημόσια υγεία ήταν άγνωστες καθώς και τα μεγάλα κενά σε μόνιμο προσωπικό στους ΟΤΑ, είναι κρίσιμο να ληφθεί μια κεντρική απόφαση ενιαία και δίκαιη για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στις οποίες εργάστηκαν, με τη νόμιμη διαδικασία.». Ζητούν να μάθουν, λοιπόν, από τους Υπουργούς τι μέτρα θα λάβουν για τις συνθήκες που βιώνουν οι συμβασιούχοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

Ελληνική Λύση: Προκλητικές δηλώσεις εχθρικού χαρακτήρα του Προέδρου του Πακιστάν εις βάρος της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Βελόπουλος Κυριάκος, ρωτά τους Υπουργούς Εξωτερικών, ΕσωτερικώνΜετανάστευσης και Ασύλου, και Οικονομικών, σχετικά με τις “εχθρικές” δηλώσεις του Προέδρου του Πακιστάν εναντίον της Ελλάδας. Όπως αναφέρει στο κείμενό του, σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Πακιστάν ομολόγησε πως «το κράτος του βοήθησε την Τουρκία σε πολέμους, ένας εκ των οποίων ήταν η εισβολή στην Κύπρο, ενώ προέκυψαν και προειδοποιήσεις για το ότι κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και τώρα, σε περίπτωση που προκύψει πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.». Οι Υπουργοί ερωτώνται αφενός τι μέτρα θα λάβουν απέναντι στην δήλωση αυτή από τον Πρόεδρο του Πακιστάν, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητά έγγραφο έλεγχο των εμβασμάτων που στέλνουν οι Πακιστανοί που διαμένουν στην Ελλάδα, συγκριτικά με τις φορολογικές τους δηλώσεις στην χώρα. 

Δείτε την ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφου εδώ

Πέμπτη 8.9.2022

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Σκοπεύει να συμμορφωθεί το υπουργείο Παιδείας με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών προκειμένου να αποφευχθεί νέα διεθνής καταδίκη και διασυρμός της χώρας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φίλης Νικόλαος, ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κεραμέως Νίκη, αναφορικά με το μάθημα Θρησκευτικών στα σχολεία. Αναφέρει μεταξύ άλλων « την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην υπόθεση Παπαγεωργίου και άλλοι, αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με τις οποίες η Αρχή θεωρεί ότι η σύμφωνη με το ισχύον ελληνικό Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, μορφή άσκησης του δικαιώματος απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, είναι μια δήλωση των ενδιαφερομένων γονέων ή μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των Χριστιανών Ορθοδόξων που τυχόν το επιθυμούν, στην οποία θα αναφέρεται απλώς ότι “Λόγοι συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των θρησκευτικών”.». Ερωτάται, λοιπόν, η Υπουργός εάν θα μεριμνήσει για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών συμμορφούμενη στην γνώμη της ΑΠΔΠΧ ή θα επιμείνει στους “λόγους θρησκευτικής συνείδησης” παραβιάζοντας, το δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης, και στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Δείτε την επίκαιρη ερώτηση εδώ

ΚΙΝΑΛ: Να μην αποκλείονται άδικα διαζευγμένες μητέρες, ακόμη και αν έχουν μηδενικό προσωπικό εισόδημα από την ζωτικής σημασίας οικονομική ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος λόγω διατροφής του παιδιού

Οι Υπουργοί ΔικαιοσύνηςΕργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ΕσωτερικώνΟικονομικώνΠαιδείας και Θρησκευμάτων, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πιερρακάκης Κυριάκος, ερωτώνται από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Κεγκέρογλου Βασίλειο, σχετικά με τον αποκλεισμό διεζευγμένων μητέρων από την οικονομική ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος. Στο κείμενό του  τονίζει πως «Το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι ένα βασικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε ευάλωτα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.». Ρωτά, λοιπόν, του Υπουργούς, εάν προτίθενται να προστεθεί ρητά στις εξαιρέσεις των δηλούμενων εισοδημάτων και το ποσό της διατροφής ώστε να μην αποκλείονται άδικα διαζευγμένες μητέρες, ακόμη και αν έχουν μηδενικό προσωπικό εισόδημα από την ζωτικής σημασίας οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ του ΕΕΕ. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αποκλείει τους ανάπηρους η κυβέρνηση από την εργασία στον δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καταδικάζοντάς τους σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Πενήντα έξι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απευθύνουν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Εσωτερικών, Χατζηδάκη Κωστή και Βορίδη Μάκη, αντίστοιχα, σχετικά με τον αποκλεισμό των ανάπηρων από τον εργασιακό τομέα. Στο κείμενό τους, υπογραμμίζουν ότι «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νόμο 4765/21, το νέο δηλαδή νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργώντας ρητά και τους τρεις προηγούμενους νόμους, αποκλείει πλήρως τους ίδιους τους ανάπηρους από οποιαδήποτε θέση στον Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, και διατηρεί μόνον το ποσοστό 5% στο δημόσιο για τους στενούς συγγενείς αναπήρων.». Έτσι καταργείται η μοριοδότηση τους στην επόμενη προκήρυξη. Ερωτώνται οι Υπουργοί, εάν προτίθενται να επαναφέρουν την ποσόστωση των θέσεων για τους ανάπηρους και τους συγγενείς τους, και εάν θα επαναφέρουν τα κριτήρια μοριοδότησης στα προηγούμενα. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

 

Παρασκευή 9.9.2022

ΜέΡΑ25: Ανάγκη καταγραφής, ελέγχου και αξιολόγησης των όλων των καταφυγίων αδέσποτων που υπάρχουν στη χώρα. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λειτουργίας καταφυγίων και έλεγχο του εμπορίου ζώων συντροφιάς.

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Απατζίδη Μαρία, ρωτά τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωργαντά Γιώργο, σχετικά με τα καταφύγια αδέσποτων και το εμπόριο ζώων συντροφιάς. Όπως αναφέρει στο κείμενό της «Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2018, από τους 58 δήμους που απάντησαν ότι διαθέτουν καταφύγιο, μόνον οι 40 αναφέρουν ότι έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Είναι κοινός τόπος βέβαια ότι στη χώρα μας λειτουργούν αμέτρητα παράνομα δημοτικά και ιδιωτικά «καταφύγια…». Συνιστά, λοιπόν, να ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι όλων των καταφυγίων, δημοτικών και μη, καθώς και να αυστηροποιηθούν οι ποινές για όσους εκμεταλλεύονται ή κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα τα δήθεν καταφύγια που στην πραγματικότητα είναι κολαστήρια των αδέσποτων. Ερωτάται ο Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για τον έλεγχο των καταφυγίων και για τον περιορισμό του εμπορίου ζώων. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

Κ.Κ.Ε.: Δυσβάστακτο το κόστος της στρατιωτικής θητείας για τους στρατευμένους και τις οικογένειες τους.

Οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., Παπαναστάσης Νικόλαος και Παφίλης Αθανάσιος, απευθύνουν ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιωτόπουλο Νικόλαο, σχετικά με το κόστος της στρατιωτικής θητείας σε μια οικογένεια. όπως τονίζει, η αγορά των ρούχων, η δαπάνες για καθημερινά είδη υγιεινής, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αναγκάζονται να αγοράζουν ακόμα και νερό, αφού το νερό στα στρατόπεδα δεν είναι πόσιμο.  Ένα επίσης μεγάλο μέρος του μισθού του στρατευμένου δαπανάται σε πλυντήρια ρούχων αφού τα στρατόπεδα δεν διαθέτουν τέτοιου είδους συσκευές. Ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως στρατιώτες που υπηρετούν στην Ρόδο ή την Κύπρο, χρειάζεται να δαπανήσουν από 150 έως και 250€ κατά την άδεια τους από το στρατόπεδο. Ερωτάται, λοιπόν, ο Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για την ενίσχυση των στρατευμένων και των οικογενειών τους, και για την μείωση του κόστους της στρατιωτικής θητείας. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα