Ανδρουλάκης: Η προστασία των ελληνικών συνόρων είναι και Ευρωπαϊκή υπόθεση

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Υπόθεση και της Ευρώπης, χαρακτήρισε την προστασία των ελληνικών συνόρων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συζητήθηκαν οι ετήσιες εκθέσεις για την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας, έκανε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε για την προστασία των ελληνικών συνόρων ότι είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση.

ADVERTISING

"Πρωτοβουλίες όπως η PESCO και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αν θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή", υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε την απουσία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής, κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, γεγονός που επιβαρύνει δυσθεώρητα την Ελλάδα, με ευθύνες που θα έπρεπε να αναληφθούν όλοι μαζί δαπανώντας πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στη βελτίωση του κοινωνικού μας κράτους.

Ελλάδα έχει τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στην Ένωση"

Κατά την παρέμβασή του, με αφορμή το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ενέκρινε χθες η Βουλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι για την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, η Ελληνική Βουλή, ενέκρινε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα υψηλού κόστους με τη Γαλλική κυβέρνηση.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι το 2022, η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στην Ένωση τις οποίες ο Ελληνικός λαός με κόπους και θυσίες χρηματοδοτεί ενώ τόνισε εκ νέου ότι "υπάρχουν Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, ενισχύοντας τις διεκδικήσεις της. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης, το Συμβούλιο να αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως ψηφίσαμε πριν ένα χρόνο στο Κοινοβούλιο".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, Κίνημα Αλλαγής, ΚΙΝΑΛ, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network