ΑΝΕΛ κατά Μητσοτάκη για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

ΑΝΕΛ κατά Μητσοτάκη για το νόμο περί ευθύνης υπουργών
O Θόδωρος Τοσουνίδης Eurokinissi

“Ο Μητσοτάκης τρέμει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θα έχει τους λόγους του να φοβάται” υποστηρίζει ο Τοσουνίδης, σε γραμμή Τσίπρα για την αναθεώρηση του άρθρου 86.

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος και ειδικά το νόμο περί ευθύνης υπουργών εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν επιθυμεί την αναθεώρηση για να μην αλλάξει το άρθρο 86, δηλαδή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν στη διαδικασία θεωρώντας μείζον την ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο. Σημειωτέον ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν αναφέρει τι θα πράξουν με το άρθρο 3 που αφορά στη σχέση Κράτους- Εκκλησίας.

“Η Αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από την ασφυξία των μνημονίων, προκειμένου η πολιτική βούληση να αντιστοιχηθεί με τις σύγχρονες ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας για κατάργηση παθογενών διατάξεων, διαφάνεια στο δημόσιο βίο και εμπέδωση της Δημοκρατίας.

Ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θεωρούμε ότι η Αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να αποτελέσει ένα νέο συμβόλαιο της πολιτικής με τους πολίτες μέσα από μια συναινετική διαδικασία” δήλωσε ειδικότερα ο κ.Τοσουνίδης. “Η Αναθεώρηση του Συντάγματος είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να υπάρξουν γενναίες αλλαγές στο Σύνταγμα, οι οποίες θα αποτρέψουν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο όνομα της Δημοκρατίας και θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προς τους πολιτικούς” πρόσθεσε και κατέληξε:

“Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να συμβάλει και να στηρίξει τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης επικαλούμενος προσχηματικά επιχειρήματα. Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης τρέμει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θα έχει τους λόγους του να φοβάται. Κάτι θα ξέρει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα