Αποδέχεται τη στήριξη Τσίπρα ο Μπουτάρης

Αποδέχεται τη στήριξη Τσίπρα ο Μπουτάρης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στις 25 Μαϊου του 2018 Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα και οι εκλογές του 2019 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας της "Πρωτοβουλίας". Ο Μπουτάρης τόνισε πως οποιαδήποτε πολιτική στήριξη είναι ευπρόσδεκτη

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και για τις μελλοντικές κινήσεις, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, ενημέρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τη δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας” που συγκλήθηκε το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην ενθάρρυνση του πρωθυπουργού να ηγηθεί ενός ευρύτερου δημοκρατικού – προοδευτικού σχήματος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε πολιτική στήριξη είναι ευπρόσδεκτη.

Στην τοποθέτηση του φέρεται ότι τόνισε πως η “Πρωτοβουλία” είναι μία πολύχρωμη και ανοιχτή πολιτική ομάδα κινηματικού χαρακτήρα, η οποία υποστηρίχτηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από ευρύ φάσμα δυνάμεων του προοδευτικού χώρου και στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει.

Ο δήμαρχος στάθηκε στην επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τονίζοντας πως ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη θα αναλάβουν στο άμεσο μέλλον πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση φαινομένων τυφλής βίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι ομιλητές τόνισαν ότι η “Πρωτοβουλία” έχει τις αρχές, το πρόγραμμα και τις διαδικασίες της που εφαρμόζει απαρέγκλιτα από το 2006, ενώ συμφωνήθηκε πως το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί η προγραμματική ανανέωση και ο σχεδιασμός των δράσεων ενόψει των εκλογών του 2019, με την παράταξη να απευθύνεται στους δημότες και να ζητά την εμπιστοσύνη τους για μια ακόμη θητεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version