“Αποκαλυπτήρια” για το Ίδρυμα Σαμαρά: Δείτε LIVE την εκδήλωση

“Αποκαλυπτήρια” για το Ίδρυμα Σαμαρά: Δείτε LIVE την εκδήλωση
O Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Στην εκδήλωση δίνουν το "παρών" οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής και Παναγιώτης Πικραμμένος.

Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς” πραγματοποιείται στο Παλλάς, με ομιλητή φυσικά τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, η παρέμβαση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο διοικητής της ΤτΕ που έχει υπάρξει υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην υπουργός και αδερφός του ιδρυτή της ΝΔ Αχιλλέας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πάλαι πότε κυβερνητικός εταίρος του κ. Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, οι πρώην επίτροποι της Ελλάδας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και πολλοί βουλευτές, αλλά και ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές και ελληνοκαναδοί βουλευτές.

Μεταξυ άλλων, παρόντες ήταν ειδικότερα οι υπουργοί Εξωτερικών, Νικος Δένδιας, Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, Υγείας Θάνος Πλεύρης, Εμπορικής Ναυτιλιας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοιδης κ.α.

Παρόντες επίσης οι γονείς των πεσόντων στα Ίμια, Καραθανάση, Γιαλοψού και Βλαχάκου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί και για τα ελληνοτουρκικά και γενικότερα την εξωτερική πολιτική, για την οποια δε διστάζει κατά καιρούς να αφήνει αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει φυσικά οποιαδήποτε αναφορά του κ. Σαμαρά σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, για το οποίο δεν έχει επισήμως τοποθετηθεί, ως τώρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη το αν ο κ. Σαμαράς θα τοποθετηθεί και για την επανέναρξη σεισμικών ερευνών για φυσικό αέριο νοτιοδυτικά της Κρήτης. Και αυτό καθώς στις 20 Ιουνίου ο πρώην πρωθυπουργός είχε “καρφώσει “τον κ. Μητσοτάκη ότι εγκατέλειψε την πολιτική ερευνών για φυσικό αέριο και είχε υποστηρίξει ότι η χώρα πρέπει να πιέσει για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, αμφισβητώντας συνολικά την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα