Άρση μέτρων: Ώρα αποφάσεων για SMS, μπαρ, παιδικούς σταθμούς 

Άρση μέτρων: Ώρα αποφάσεων για SMS, μπαρ, παιδικούς σταθμούς 
Στιγμιότυπα Lockdown ⓒ 2021 ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/Eurokinissi

Η επιτροπή συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την κατάργηση των SMS στο 13033 όταν ανοίξει η εστίαση. Το μπέρδεμα με τα μπαρ και τους παιδικούς σταθμούς, που καλείται να λύσει η κυβέρνηση 

Πριν το Πάσχα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ορισμένες εκκρεμότητες όσον αφορά στην άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την σταδιακή μετάβαση από το lockdown σε μία σχετική κανονικότητα:

Πότε θα σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Τι θα γίνει με τα καφέ- μπαρ, που λόγω ΚΑΔ δεν έχουν συμπεριληφθεί στο άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι δεν είχε ξεκαθαριστεί εάν θα ανοίξουν μαζί με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες στις 10 Μαϊου.

Αυτά τα ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, με την κυβέρνηση να θέλει να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα, καθώς από αύριο Μεγάλη Πέμπτη η χώρα θα κινείται πλέον σε πασχαλινούς ρυθμούς και καθώς ιδίως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να γνωρίζουν εγκαίρως τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως έχει γράψει το News 24/7, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033 από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου, οπότε θα ανοίξει η εστίαση. Την ίδια ημέρα, αναμένεται να επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Χθες όμως οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα ήταν αντιφατικές.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο γγ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδειξαν ξεκάθαρα τη Δευτέρα του Πάσχα ως τελευταία ημέρα αιτιολόγησης μετακίνησης μέσω γραπτού μηνύματος. Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος άφησαν ένα μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαϊου.

Το ζήτημα είναι ότι δεν θα είναι λειτουργικό να αποστέλλει κανείς SMS από τη στιγμή που θα μπορεί να βγει έτσι κι αλλιώς για φαγητό ή καφέ. Αλλά από την άλλη, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε θα λειτουργήσει ξανά κανονικά το λιανεμπόριο και όχι με click away ή click inside. Το δια ταύτα όμως είναι ότι έτσι κι αλλιώς ήδη πολλοί πολίτες δεν αποστέλλουν πια SMS λόγω της γενικότερης κόπωσης και αίσθησης ότι τα μέτρα δεν έχουν πια λογική και συνοχή.

Εν τω μεταξύ αλαλούμ προκλήθηκε καθώς προκειμένου να εξαιρεθούν από το άνοιγμα της εστίασης τα νυχτερινά κέντρα, εξαιρέθηκε συλλήβδην ο ΚΑΔ τους, στον οποίο όμως υπάγονται και τα καφε- μπαρ. Το θέμα αναμένεται να επιλυθεί άμεσα, αλλά φυσικά θα επιτραπεί η λειτουργία μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης ζητούν επίσης παράταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μμ που έχει ανακοινωθεί, γεγονός που οδηγεί και σε συζήτηση για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από το σχεδιασμό.

Μένει επίσης να αποσαφηνιστεί εάν οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά και γυμνάσια στις 10 Μαϊου, όπως προσδοκούν χιλιάδες γονείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα