Αχτσιόγλου: Αλλού συζητούν 4ημερη εργασία, εδώ γίνεται καθεστώς η 6ήμερη

Διαβάζεται σε 2'
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Την ανάγκη μείωσης του εργάσιμου χρόνου με αύξηση μισθών επισημαίνει η Έφη Αχτσιόγλου και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιλέγει το καθεστώς “δουλειά όποτε, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης”

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εξαήμερη εργασία εξαπολύει η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου.

“Η ΝΔ θέτει από σήμερα σε εφαρμογή την 6ήμερη εργασία, υλοποιώντας ένα ακόμη μέτρο εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων” αναφέρει στη δήλωσή της η κα. Αχτσιόγλου, συνεχίζοντας πως “στη λίστα των αντεργατικών παρεμβάσεών της, μετά τη διάλυση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, μετά τη θεσμοθέτηση της δεκάωρης δουλειάς χωρίς υπερωριακή αμοιβή, προστίθεται και η 6ήμερη εργασία”.

Όπως επισημαίνει «την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν ήδη πιλοτικά την 4ημερη εργασία, στη χώρα μας αντί το ζητούμενο να είναι η μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση μισθών, η ΝΔ συνειδητά επιλέγει το καθεστώς δουλειά όποτε, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης».

«Η κυβέρνηση έτσι εκμεταλλεύεται το περιβάλλον χαμηλών και ανεπαρκών μισθών, που η ίδια έχει διαμορφώσει, για να επιβάλλει την 6ήμερη εργασία, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, ενώ εμποδίζει και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» συνεχίζει η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς.

«Αυτές οι πολιτικές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το brain drain και τις δυσκολίες δημιουργίας οικογένειας, αλλά εντείνουν τα προβλήματα» υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Οι εργαζόμενοι χρειάζονται και διεκδικούν μείωση του εργάσιμου χρόνου, ουσιαστική αύξηση των μισθών, κάλυψη όλων με συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά με προστασία και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα