Αυγενάκης: Μέτρα για την εξυγίανση του αθλητισμού μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

Αυγενάκης: Μέτρα για την εξυγίανση του αθλητισμού μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση
O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης Eurokinissi

Θα ενσωματωθούν άμεσα σε νομοσχέδιο μέτρα για την εξυγίανση του αθλητισμού, προκειμένου να ψηφιστούν στην Βουλή δήλωσε ο υφυπουργός ΑΘλητισμού.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την αλλαγή τοπίου στον χώρο του αθλητισμού μετά τις καταγγελίες αθλητριών για φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην Βουλή με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για ζητήματα που αφορούν τους προπονητές.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως «τις επόμενες μέρες, θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τόσο τις άμεσες ενέργειες που θα υλοποιήσουμε, όσο και τον προγραμματισμό για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και για την αντιμετώπιση φαινομένων αδιαφάνειας, κακοποίησης και παρενόχλησης». Πιο σαφής ήταν στην συνέχεια λέγοντας πως «θα φέρουμε προς ψήφιση και συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία, που θα ρυθμίζει ουσιαστικά ζητήματα στα θέματα των προπονητών και ελπίζουμε στο τέλος του μήνα αυτού να έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή τη διαδικασία των διαβουλεύσεων, για να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που από Δευτέρα βγαίνει σε διαβούλευση».

Αναφερόμενος συνολικά στην μεταρρύθμιση που επιχειρείται ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως «όταν ξεκινήσαμε την αθλητική μεταρρύθμιση, δεχτήκαμε δριμεία κριτική, κάτι που θυμάστε, ακόμα και σ’ αυτή την Αίθουσα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά σπεύδω να πω και από κάποιους μεμονωμένους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας». Η τελευταία αυτή αναφορά πιθανότατα σχετίζεται με τις δημόσιες αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο υφυπουργός αθλητισμού συνέχισε σημειώνοντας πως «όταν με την πρώτη μας νομοθετική πρωτοβουλία, με τον ν. 4639/2019, θέσαμε όρια στις ηλικίες και στις θητείες των διοικήσεων των φορέων του αθλητισμού, δεχτήκαμε πάμπολλες πιέσεις. Δεν διστάσαμε να γίνουμε δυσάρεστοι και να πάμε κόντρα στα κεκτημένα, αν μου επιτρέπετε, δεκαετιών, αλλά πάντα υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού μας, ο οποίος έκλεισε τα αυτιά στις «σειρήνες» και μας έδωσε σαφή εντολή, αλλά και στήριξη να τολμήσουμε την αθλητική μεταρρύθμιση, πράγμα που κάναμε».

Συνολικά ο υφυπουργός σημείωσε: «Είναι χρέος μας να προφυλάξουμε την αθλητική παρακαταθήκη του τόπου, τις αξίες, το κύρος, τον ρόλο και κυρίως την κοινωνικοποίηση, την υγεία και την ψυχική υγεία της νέας γενιάς. Η ριζική μεταρρύθμιση του αθλητισμού δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά δεν είναι και ζήτημα δυσεπίλυτο. Απαιτεί αποφασιστικότητα, αλλά και όραμα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα