Αζόφ στη Βουλή με ευθύνη της κυβέρνησης

Αζόφ στη Βουλή με ευθύνη της κυβέρνησης
Ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης, μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ INTIME

Μια κοινοβουλευτική διαδικασία υποστήριξης του ουκρανικού λαού, μετατράπηκε σε ευκαιρία για να επανέλθει στην Βουλή ο ναζιστικός λόγος.

Ακέραια φέρνει την ευθύνη η κυβέρνηση για το ότι μία κοινοβουλευτική διαδικασία που είχε σαν στόχο την έκφραση στήριξης στον ουκρανικό λαό, μετατράπηκε σε ευκαιρία να επανέλθει στο κοινοβούλιο ο ναζιστικός λόγος. Η σημερινή διαδικασία απεύθυνσης του ουκρανού προέδρου Β. Ζελένσκι στην Βουλή μετατράπηκε σε ένα μεγάλου μεγέθους πολιτικό ατόπημα, που σκιάσε την συμπαράσταση σε μία χώρα που έχει δεχθεί εισβολή κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.

Ναζιστικός λόγος στην Βουλή από την οποία εκδιώχθηκε η Χ. Αυγή

Στο πρώτο κοινοβούλιο των τελευταίων χρόνων από το οποίο λείπει με απόφαση του ελληνικού λαού η (καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση) Χρυσή Αυγή, δόθηκε «βήμα» σε μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Παρέμβαση μέλους του προβλήθηκε βιντεοσκοπημένη στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το εν λόγω πρόσωπο που μιλά στο βίντεο δηλώνει «μαχητής» στην Μαριούπολη και διευκρινίζει ότι πολεμά ως μέλος του Τάγματος Αζόφ. Δηλαδή μία ναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση που βαρύνεται με σειρά βάναυσων πράξεων και εδώ και χρόνια έχει διακηρυγμένη ναζιστική και ακραία ρατσιστική ιδεολογία.

Δυστυχώς μετά την λήξη των παρεμβάσεων αυτών η εικόνα που παρουσίασαν τα έδρανα της Ν.Δ ήταν βουλευτές που χειρορκοτούσαν ένθερμα και όρθιοι.

Αντιδράσεις του δημοκρατικού κόσμου

Τα όσα συνέβησαν έχουν ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς. Επίσης έχουν εγείρει και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών, όπως φαίνεται από την κατακραυγή που καταγράφεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μάλιστα δεν λείπουν οι αντιδράσεις ακόμη και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αφού ήδη βουλευτές του κόμματος ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλούν για μεγάλο λάθος.

Ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου

Το ζήτημα φθάνει έως το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αντικειμενικά έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η ομιλία του Β.Ζελένσκυ στην Βουλή έγινε μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 25 Μαρτίου. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα 3 μέρες αργότερα στις 28 Μαρτίου ακολούθησαν συνεννοήσεις για το περιεχόμενό της ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον Ουκρανό πρεσβευτή Σεργκεί Σούντενκο, οι οποίοι λειτούργησαν ως εντολοδόχοι. Εκεί καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για το μήνυμα που θα απεύθυνε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκυ στην Βουλή των Ελλήνων. Μάλιστα οι συζητήσεις ήταν τόσο αναλυτικές ώστε να συζητηθεί επακριβώς η διαδικασία και προσφώνηση-αποφώνηση από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ενοχική συμπεριφορά από την κυβέρνηση

Ήδη η κυβέρνηση φαίνεται επιδεικνύει ενοχική συμπεριφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες διαρροές από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής έκαναν λόγο για άγνοια της κυβέρνησης σχετικά με το ότι θα προβάλλονταν βίντεο με δηλώσεις στρατιωτών από την Μαριούπολη. Στην συνέχεια άρχισε να υπάρχει φημολογία ότι ίσως να υπήρξε κάποιο λάθος στην … μετάφραση, σαν ο μεταφραστής να μπορούσε να «φανταστεί» την λέξη «Τάγμα Αζοφ» και να την αποδώσει στο πρόσωπο το οποίο μιλούσε στο βίντεο.

Οικονόμου: Λανθασμένη και άστοχη πρωτοβουλία Ζελένσκι

To θέμα ανέλαβε να δικαιολογήσει μετά από τον σάλο που προκλήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος χαρκακτήρισε «λανθασμένη και άστοχη» την πρωτοβουλία του Ουκρανού προέδρου να συμπεριλάβει στο μήνυμά του «ομιλία μέλους του Τάγματος Αζοφ». Δίχως πάντως να δώσει εξηγήσεις γιατί αυτό έγινε ανεκτό από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ή γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στο ατόπημα από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα