Μπακογιάννης: Κατώτεροι των περιστάσεων για το περιβάλλον οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων

Μπακογιάννης: Κατώτεροι των περιστάσεων για το περιβάλλον οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων
ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Απογοητευμένος ο Κώστας Μπακογιάννης από τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Κλίμα που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

«Φοβάμαι ότι η ανθρωπότητα έχασε το ραντεβού με την Ιστορία», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στη σημερινή του συνεδρίαση, για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη, και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες. «Οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων» είπε, αντίθετα «με τους ευρωπαίους ηγέτες, την ΕΕ, που ξεχώρισαν».

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε το ρόλο που καλούνται πλέον να διαδραματίσουν οι πόλεις για την προστασία του κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι η δημοτική του αρχή, πολύ σύντομα θα παρουσιάσει το σχέδιο για την κλιματική αλλαγή. «Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης πρέπει να είναι στην καρδιά των αποφάσεων μας, μικρών ή μεγάλων» είπε και υπενθύμισε ότι η δημοτική του αρχή, «από την πρώτη στιγμή τετραπλασίασε τον προϋπολογισμό για το πράσινο» και σήμερα έχουν αρχίσει και είναι ορατά τ΄αποτελέσματα «με πλατείες να πρασινίζουν και πάρκα-άλση να αναζωογονούνται».

Επίσης αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού, με την τοποθέτηση 43000 «έξυπνων» φωτιστικών σε όλη την πρωτεύουσα, που θα έχει σημαντικό θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα