Μπακογιάννης: “Το δίλλημα “μετρό ή δέντρα” είναι τεχνητό, ψευδές και πάλιωσε”

Διαβάζεται σε 2'
Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ανάρτηση του απερχόμενου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, για την αντίδραση δημοτικών παρατάξεων και κατοίκων της Αθήνας κατά της κοπής δέντρων στα Εξάρχεια, για τα έργα του Μετρό.

Στον απόηχο των αντιδράσεων για τις κοπές των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων, ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε πως “όλες οι αγωνιές και τα ερωτήματα έχουν πρακτικά και εγκαίρως απαντηθεί” και έχουν δρομολογηθεί όλες οι αναγκαίες λύσεις για τις εργασίες του Μετρό “μακριά από σκιαμαχίες και λαϊκισμούς.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μπακογιάννη:

“Με το μετρό δεν παίζουμε.

Για αυτό εγκαίρως δρομολογήσαμε τις αναγκαίες λύσεις. Εδώ και καιρό. Μακριά από σκιαμαχίες και λαϊκισμούς.

Με την υπογραφή της Σύμβασης για τη προμήθεια 2.975 μεγάλων δέντρων σε χώρους και σημεία του Δήμου Αθηναίων που επηρεάζονται από τις εργασίες για τη γραμμή 4, ολοκληρώνεται η υλοποίηση του σχεδιασμού που αποτυπώθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας που είχαν υπογράψει από το Μάρτιο του 2022 ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Αττικό Μετρό Α.Ε και η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. και υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.

Πρακτικά κι εγκαίρως, όλες οι αγωνίες – ερωτήματα έχουν απαντηθεί:

– Με το Μνημόνιο να περιγράφει ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις κάθε μέρους.
– Με την από 28/06/23 δημοπράτηση του έργου για την προμήθεια των νέων δέντρων.
– Με τη μεταφύτευση των υπαρχόντων δέντρων σε προκαθορισμένα σημεία.
– Με την προκήρυξη των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την τελική μορφή που θα λάβουν -μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό- οι τρεις εμβληματικές πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης, καθώς και οι χώροι μπροστά από τους σταθμούς «Ακαδημίας», «Ευαγγελισμού», «Αλεξάνδρας» και «Δικαστήρια».
– Με την πρόβλεψη για μεταφορά και τοποθέτηση ή αποθήκευση και φύλαξη των γλυπτών και των έργων τέχνης σε χώρους που υποδεικνύει ο Δήμος Αθηναίων.
– Με την αντίστοιχη πρόβλεψη και για τον αστικό εξοπλισμό.

Το δίλλημα «μετρό ή δέντρα» είναι τεχνητό, είναι ψευδές κι επιπλέον πάλιωσε”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα