Χαρίτσης: Ναι στο Ταμείο Ανάκαμψης - Να μη γίνει μηχανισμός προώθησης συμφερόντων

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Κύρωση Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της ΕΕ και της ελληνικής δημοκρατίας. Σκληρή κριτική Χαρίτση στην κυβέρνηση.

Από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεωντης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, τάχθηκε υπέρ του Ταμείου Ανάκαμψης, ωστόσο εξέφρασε την αντίθεσή του όσον αφορά τη μετατροπή του από την Κυβέρνηση σε έναν μηχανισμό προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί και πρέπει να είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και το εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας μας σε νέες βάσεις. Η κυβέρνηση το εργαλειοποιεί ερήμην και εναντίον της κοινωνίας, καθώς το αντιλαμβάνεται ως Ταμείο Αρωγής Μεγάλων Συμφερόντων», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

ADVERTISING

Και πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινωνία φοβάται ότι το Ταμείο Ανάκαμψης στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει 'τα λεφτά θα πάνε στα λεφτά'. Αυτή η αποτυχημένη συνταγή, της εσωτερικής υποτίμησης και της συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας μάς οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι "αντί να αξιοποιήσει την Αναπτυξιακή Τράπεζα, περνάει το σύνολο σχεδόν των δανείων μέσα από τις συστημικές τράπεζες στις οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας έχουν πρόσβαση μόνο 25.000 από τις περίπου 800.000 ελληνικές επιχειρήσεις», ενώ «μόνη σε όλη την Ευρώπη συνέδεσε το Ταμείο Ανάκαμψης με αντικοινωνικά προαπαιτούμενα, όπως στα εργασιακά». «Βγάλαμε τη σκληρή επιτροπεία από την πόρτα το 2018, μετά από τεράστια προσπάθεια και επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού, για να την επαναφέρετε τώρα εσείς από το παράθυρο», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει καταπολέμηση των ανισοτήτων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, περιβαλλοντικά βιώσιμες και εργασιακά δίκαιες επενδύσεις», επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας: «Θα δώσουμε καθημερινή μάχη για τον μετασχηματισμό του Ταμείου Ανάπτυξης σε μηχανισμό προώθησης κοινωνικών πολιτικών και αναπτυξιακών σχεδιασμών που θα αφήσουν πίσω τους τη βαριά σκουριά του παρελθόντος». «Ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας, θα ανακατευθύνουμε και θα αξιοποιήσουμε πλήρως αυτά τα κονδύλια για να υπηρετήσουμε τη ζωτική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Χαρίτσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ταμείο Ανάκαμψης
SHARE:

24Media Network