Χατζηδάκης: Να συστρατευθούν και οι αριστεροί μαζί μας

Χατζηδάκης: Να συστρατευθούν και οι αριστεροί μαζί μας
Κ. Χατζηδάκης Eurokinissi

"Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας μας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο 12ο συνέδριο. Υποστήριξε ότι χρειάζεται θάρρος για μεταρρυθμίσεις αλλά και ευαισθησία.

Στην ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, αλλά με ευαισθησία και έχοντας κατά νου τα μηνύματά από τη Γαλλία όπου τα “κίτρινα γιλέκα” φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μακρόν, στάθηκε στην ομιλία του στο 12ο γαλάζιο συνέδριο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει “να τις πιστέψουμε και να τις κάνουμε κτήμα μας, να εξηγήσουμε τα οφέλη που θα έχουν για τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο φτωχούς”.

Τόνισε επίσης ότι : “Θα πρέπει να ετοιμάσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεκινήσουμε να τις υλοποιούμε από την πρώτη μέρα. Για αυτό δουλεύουμε τόσο σκληρά για τη διαμόρφωση του προγράμματός μας, αλλά και για να ετοιμάσουμε τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν άμεσα. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Διότι δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε στιγμή σε αυτή την προσπάθεια.”

Αναφέρθηκε ιδίως σε τρεις προτάσεις από το πρόγραμμα της ΝΔ:

Ανταμοιβή των επιχειρήσεων που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους.

Ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη γειτονιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε αδύναμες ομάδες ασθενών.

“Όλες αυτές οι προτάσεις αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους”, υποστήριξε.

Υπογράμμισε ότι : “Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και ευαισθησία.

Ευαισθησία, διότι όπως δείχνουν τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα. Επιπολαιότητες δεν συγχωρούνται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν τραβήξει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και τι αλλαγές έχουν συντελεστεί.

Θάρρος, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με τσαγανό, που θα προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.”

Ο κ. Χατζηδακης άλλωστε σημείωσε ότι η ιστορία δε θυμάται τους δημαγωγούς πολιτικούς αλλά τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και δήλωσε βέβαιος ότι τέτοιος ηγέτης θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οχι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό, αλλά θέμα πρωτίστως αξιακό. “Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής. Έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους”, σχολίασε.

Εξέφρασε την άποψη ότι το καλό με τη ΝΔ είναι πως έχει “ρίζες” καθώς και ότι στις κυβερνήσεις της υπήρχαν πάντα άνθρωποι που έδειχναν στη σωστή κατεύθυνση και έτσι ο κόσμος της ΝΔ ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μη ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας.

“Το κακό είναι ότι δεν δώσαμε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη. Για να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων. Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα ‘πρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας”, συνέχισε.

“Για αυτό από εδώ και πέρα πρώτα από όλα σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας μας:

Την ελευθερία που είναι συστατικό στοιχεία του Έθνους μας, αλλά και προϋπόθεση της δημιουργίας.

Τις ευκαιρίες και, ακόμη περισσότερο, τις ίσες ευκαιρίες. Για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε Ελληνόπουλο, ανεξαρτήτως του πού γεννήθηκε και πού πήγε σχολείο, θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει όσο ψηλά θέλει

Την αλληλεγγύη που βασίζεται στην ανθρωπιά, αλλά και στην πρόοδο της οικονομίας, και προσφέρει ένα δίχτυ ασφαλείας στους πιο αδύναμους”, δήλωσε ο κ. Χατζηδακης.

Τόνισε όμως ότι σε αυτή τη συγκυρία “πρέπει να συστρατευθούν μαζί μας και οι αριστεροί” προκειμένου να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα