Χρυσοχοΐδης: Δικαίωμα συλλήψεων από φρουρούς στα ΑΕΙ

Χρυσοχοΐδης: Δικαίωμα συλλήψεων από φρουρούς στα ΑΕΙ
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μη συνωστίζονται στα καταστήματα και τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες.

Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ισχυρή σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, από σήμερα, που ανοίγει το λιανεμπόριο προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μη συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες. Ερωτηθείς για την απόφαση του ανοίγματος ο υπουργός δήλωσε: “θα καταστραφούμε  οικονομικά και ψυχολογικά  αν συνεχίσουμε να  βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό”. Τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφτηκαν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα.

Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, δήλωσε ακόμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι “δεν λένε τι προτείνουν”, σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

“Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση” τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα