Δένδιας: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουμε ότι η Τουρκία μας απειλεί

Δένδιας: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουμε ότι η Τουρκία μας απειλεί
ΙΝΤΙΜΕ

Στον εκνευρισμό της Τουρκίας, καθώς η Ελλάδα με την επιστολή στον ΟΗΕ αποδόμησε όλες οι αιτιάσεις για τα νησιά του Αιγαίου, αποδίδει τις νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου ο υπουργός Εξωτερικών.

Στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί απάντησε ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας λέγοντας μεταξύ άλλων οτι η Άγκυρα θα πρέπει να αποφεύγει τις προσβολές και τη διαρκή όξυνση. Τονιζει επίσης οτι η Τουρκία “με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται”.

Σε δηλώσεις του προς Έλληνες δημοσιογράφους από το Σεράγεβο, όπου βρίσκεται, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:

“Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.

Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών.

Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί.”

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δήλωσε οτι η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προσθέτοντας ότι “σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα