ΔΕΘ 2021: Επεισόδια με αντιεμβολιαστές – Προσαγωγές και συλλήψεις

ΔΕΘ 2021: Επεισόδια με αντιεμβολιαστές – Προσαγωγές και συλλήψεις
Επεισόδια στο περιθώριο της 85ης ΔΕΘ

Ένταση στη Θεσσαλονίκη, με μολότοφ και δακρυγόνα, όταν αντιεμβολιαστές επιχείρησαν να φτάσουν στο Βελλίδειο. Φρούριο η ΔΕΘ.

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/09) κοντά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα είχε φτάσει η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών, επιχειρώντας να προσεγγγίσουν το Βελλίδειο.  Άτομα από την συγκέντρωση εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης, ενώ επιχείρησε και η αύρα της ΕΛΑΣ. Η αστυνομία προχώρησε σε 9 συλλήψεις ενώ έγιναν 6 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Απογευματινές ώρες σήμερα (Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης συγκεντρώσεις-πορείες από οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες στο πλαίσιο λειτουργίας της 85ης Δ.Ε.Θ., οι οποίες ολοκληρώθηκαν ομαλά.

Περί ώρα 20.00 στη συμβολή τον οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μ. Ανδρόνικου, περίπου 500 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για συγκέντρωση ενάντια «στους διαχωρισμούς των ανθρώπων, στους εκβιασμούς και πιέσεις στον εργασιακό χώρο και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, επιχειρώντας να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές.

Με τους δρόμους περιμετρικά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να είναι απροσπέλαστοι, οι προσυγκεντρώσεις για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17:00 σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το NEWS 24/7 βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει τη ΔΕΘ 2021, ενώ, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, μετέφερε το κλίμα και όσα αναμένονται το τρέχον Σαββατοκύριακο στη συμπρωτεύουσα.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων, σύμφωνα με την αστυνομία, ανήλθε σε περίπου 15.000.

Η πορεία των αντιεμβολιαστών που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, επιχείρησε μετά τις 6μιση να προσεγγίσει το Βελίδειο, κάτι που δεν ήταν εφικτό εξαιτίας του αστυνομικού φραγμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργινας, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Η ακροδεξιά ιδεολογική τους κατεύθυνση γίνεται ξεκάθαρη από τα εκατοντάδες φυλλάδια του κομματος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη αλλά και από τα συνθήματα όπως: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει», «Ελλάς Ελλάς ή ταν ή επι τας» κ.α.

 

NEWS 24/7

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στον Λευκό Πύργο NEWS 24/7

Η συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ, φοιτητών, πρωτοβάθμιων και μεταναστών ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή και μέσω της Ίωνος Δραγουμη κατέβηκε προς τη Λεωφόρο Νίκης

Οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν ξεκινήσει νωρίτερα απο την πολυτεχνική σχολή και διασχίζοντας την Εγνατία κατευθύνθηκαν έξω απο την είσοδο της έκθεσης, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελακη, όπου συναντήθηκαν με μέλη του ΜέΡΑ 25 και της Λαϊκής Ενότητας που βρέθηκαν επίσης στο σημείο.

Από το Πολυτεχνείο ξεκίνησαν την πορεία τους οι φοιτητές NEWS 24/7

 

Επί της οδού Αγγελακη, είχαν παραταχθεί συνολικά εννέα κλούβες των ΜΑΤ.

Κλούβες των ΜΑΤ κλείνουν την οδό Αγγελάκη NEWS 24/7

Στην οδό Τσιμισκή, μερικά μέτρα από την έτερη είσοδο της ΔΕΘ συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την ΔΕΘ 2021 NEWS 24/7


Αντίστοιχα σταδιακά συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές και στην Κάμαρα αλλά και στο Άγαλμα Βενιζέλου. Το κάλεσμα για συγκέντρωση στην Κάμαρα είχε γίνει απο άτομα του αναρχικού χώρου, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανωσεις και κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία, επιτροπές και συλλογικότητες.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, στην παραλία, μπροστα στον Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν άτομα που τάσσονται κατα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

"Φρούριο" η Θεσσαλονίκη NEWS 24/7

 

Η Αστυνομία είναι ακροβολισμένη σε όλη την πόλη και ειδικά στα σημεία γύρω από την ΔΕΘ. Ο σχεδιασμός προβλέπει δύναμη αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες (Τάξη, Ασφάλεια και Τροχαία) μεταξύ 5.000-5.500 αντρών, drones, ελικόπτερα και υδροφόρα οχήματα «Αίαντες», που βρίσκονται επί ποδός.

Διμοιρίες αστυνομικών έχουν μεταφερθεί από γειτονικούς νομούς ακόμα και από την Αττική προς ενίσχυση των δυνάμεων στην Θεσσαλονίκη, ενώ ισχυρότατοι φραγμοί έχουν στηθεί μπροστά από το Βελλίδειο Ίδρυμα.


ΔΕΘ: Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τη διοίκηση της ΔΕΘ είχε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε και στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ επισκέφτηκε και τα περίπτερα της Έκθεσης στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ Eurokinissi

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

ΔΕΘ 2021: Δρακόντεια μέτρα – Συγκεντρώσεις σήμερα

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων τα μέτρα της Αστυνομίας είναι πολύ αυστηρά, με τον σχεδιασμό να προβλέπει μία δύναμη αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες (Τάξη, Ασφάλεια και Τροχαία) μεταξύ 5.000-5.500 αντρών, drones, ελικόπτερα και βεβαίως τα υδροφόρα οχήματα «Αίαντες», που θα βρίσκονται επί ποδός, με την φετινή αφορμή των κινητοποιήσεων να κινείται κυρίως γύρω από τα ζητήματα του εμβολιασμού και της πανδημίας του Covid-19, αλλά και τα εργασιακά ζητήματα.

Διμοιρίες αστυνομικών μεταφέρονται από γειτονικούς νομούς ακόμα και από την Αττική προς ενίσχυση των συναδέλφων τους στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι φραγμοί στήνονται όπως κάθε χρόνο μπροστά από το Βελλίδειο Ίδρυμα. Βεβαίως, όπου κρίνεται αναγκαίο άντρες της Ασφάλειας που θα επιτηρούν τα σημεία των προσυγκεντρώσεων θα προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές υπόπτων.

Για σήμερα Σάββατο, άλλωστε, είχαν προγραμματιστεί πέντε συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή πολλών ακροδεξιών οργανώσεων και αναμένεται να συμμετάσχουν αντι-εμβολιαστές από ολόκληρη την χώρα.

Ακολουθούν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα, που επίσης συγκεντρώνουν τα βλέμματα της Αστυνομίας και διαφόρων εργατικών σωματείων στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατία. Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά:

Αναλυτικά:

– Στις 17.00 στον Λευκό Πύργο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

– Στις 17:30 στο μνημείο Λαμπράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

– Στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ

– Στις 18.00 στην πλατεία της ΧΑΝΘ το ΠΑΜΕ

– Στις 18.00 στην Καμάρα άτομα του αναρχικού χώρου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία, επιτροπές και συλλογικότητες

– Στις 18:00 στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγ. Σοφίας από την ΟΚΔΕ.

ΔΕΘ 2021: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εφαρμόζονται ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, Παρασκευή και θα παραμείνουν μέχρι και αύριο Κυριακή.

Συγκεκριμένα:

α. Από την 06.00 ώρα της Παρασκευής (10-09-2021) μέχρι και την 18.00 ώρα της Κυριακής (12-09-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

– Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγίου Δημητρίου.

β. Από την 14.00 ώρα της Πέμπτης (09-09-2021) μέχρι και την 18.00 ώρα της Κυριακής (12-09-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

-Ερμιόνης, από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου.

-Ανδρέου Γεωργίου, από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

γ. Σάββατο (11-09-2021), από ώρα 15.00 σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

-Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

-Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

-Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

– Π.Μελά , καθ’ όλο το μήκος της.

– Βενιζέλου , καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

– Από ώρα 15.00 του Σαββάτου (11-09-2021) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα