Διαδοχή στη ΝΔ: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη. “Αιτείται” εκλογή εξπρές τον Οκτώβρη

Διαδοχή στη ΝΔ: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη. “Αιτείται” εκλογή εξπρές τον Οκτώβρη
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατα την είσοδο του στα γραφεία του κόμματος την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Παρέλαβε τον κατάλογο των μελών της πολιτικής επιτροπής και ζητάει εξπρές διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού

Επισημοποιεί με τις κινήσεις του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του και είναι πια θέμα χρόνου να κάνει και τις επίσημες ανακοινώσεις για την είσοδό του στην κούρσα για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, ζητώντας ταυτόχρονα η εκλογή να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβρη.

Νωρίς το μεσημέρι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Σωτήρης Κορομάντζος ζήτησε και παρέλαβε από τον ειδικό γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Στάθη Τριάντη τον κατάλογο των μελών της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ καθώς και των συνέδρων του τελευταίου τακτικού συνεδρίου όπως επίσης και αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία εκλογής.

Ήδη από χτες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε κάνει το πρώτο βήμα λέγοντας ότι το σκέφτεται πολύ σοβαρά και πως υποψήφιος είναι αυτός που έχει τις υπογραφές και όχι αυτός που ανακοινώνει την υποψηφιότητά του μέσω δήλωσης.

Πάντως οι πληροφορίες ήθελαν το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχει συλλέξει πολύ πέραν των απαιτούμενων 50 υπογραφών για την υποψηφιότητά του από το Σαββατοκύριακο.

Σ’ αυτές δεν θα συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες και στις αρχικές σκέψεις είναι να ακολουθήσει νέο κείμενο στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά την τυπική επικύρωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ, που θα το υπογράφουν βουλευτές.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή προέδρου της ΝΔ ότι η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία.

«Όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;», προσθέτουν τονίζοντας ότι η εσωκομματική εκλογική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα