Διάγγελμα ανοίγματος μετά το Πάσχα: Ο στόχος της δήλωσης Μητσοτάκη

Διάγγελμα ανοίγματος μετά το Πάσχα: Ο στόχος της δήλωσης Μητσοτάκη
Μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός θέλησε χθες να... προσπεράσει πολιτικά το γεγονός ότι ούτε εφέτος θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, εστιάζοντας στο χρονοδιάγραμμα άρσης μέτρων το Μάιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για άλλη μία φορά να προβεί ο ίδιος σε ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα της άρσης μέτρων μετά το Πάσχα, για δύο λόγους.

Πρώτον, ήθελε να κάνει μία δήλωση ανοίγματος και όχι κλεισίματος, αντιλαμβανόμενος τη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι και εφέτος το Πάσχα δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφέρειας.

Και δεύτερον, ήθελε όπως και ο ίδιος άλλωστε σημείωσε να δώσει “ορατότητα και προοπτική” και “έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα”, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η κόπωση της κοινωνίας και να πειστούν οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα το Πάσχα. Διότι εάν δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης του lockdown, στην κυβέρνηση ανησυχούσαν ότι οι πολίτες δεν θα τηρούσαν τα μέτρα την περίοδο των εορτών.

Έτσι από τη στιγμή που η επιτροπή ενέκρινε τις εισηγήσεις της κυβέρνησης (μετά από αντιπαραθέσεις), κλείδωσε η δήλωση του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση βεβαίως θα προτιμούσε η εστίαση να είχε ανοίξει πριν το Πάσχα και φέρεται να είχε θέσει και αυτό το ενδεχόμενο στην επιτροπή, γνωρίζοντας όμως ότι αυτό δεν ήταν πιθανό, εξ ου και δεν το είχε “σηκώσει” επικοινωνιακά. Ακόμη και το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα πάντως προκάλεσε θυελλώδη συζήτηση στην επιτροπή, αλλά τελικώς έγινε αποδεκτό.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει ως απώτατο σκοπό να διασφαλιστεί το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαϊου. “Στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο”, δήλωσε άλλωστε ο πρωθυπουργός.

“Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων”, πρόσθεσε, συνδέοντας την ελπίδα καλοκαιρινών διακοπών και ανοίγματος όλων των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με την τήρηση των μέτρων το Πάσχα.

Αναφέρθηκε δε και στα “κορονοπάρτι”, εκτιμώντας ότι το άνοιγμα της εστίασης θα λειτουργήσει εκτονωτικά και πάντως θα στερεί επιχειρήματα από όσους παραβιάζουν τα μέτρα.

“Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα