Διαψεύδει η Κομισιόν για τους 180

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς EUROKINISSI

Οι διευκρινήσεις δια στόματος Μ.Σχοινά σχετικά με το ότι οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από την Αθήνα πλειοψηφία 180 ψήφων σε περίπτωση πρότασης λύσης στο ονοματολογικό με τη ΠΓΔΜ

«Δεν είναι ο δικός μου ρόλος να σας δώσω προτάσεις, οδηγίες, ούτε καν κατευθυντήριες γραμμές για ένα θέμα που έχετε εσείς την ευθύνη να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να υπογραμμίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος».

Αυτά είναι τα λόγια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Προέδρου της Κομισιόν, πριν από λίγες εβδομάδες στην ελληνική Βουλή. Αυτά επανέλαβε σήμερα και ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς, προκειμένου να σχολιάσει το δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από την Αθήνα πλειοψηφία 180 ψήφων σε περίπτωση πρότασης λύσης στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

ADVERTISING

«Είναι μια διαδικασία υπό την ευθύνη του ΟΗΕ και είναι θέμα των δύο μερών για να αποφασίσουν. Ολοι μας θέλουμε τη λύση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπαγορεύουμε όρους και προϋποθέσεις», τόνισε ο Μ. Σχοινάς.

Χθες, πηγές της Koμισιόν διέψευδαν το δημοσίευμα: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βερναρδάκης: Ακόμη δεν το σκεφτόμαστε για 180 στο Σκοπιανό, υπήρξε ένας προβληματισμός

Αθήνα προς ΠΓΔΜ: Erga omnes, αλλιώς ξεχάστε την ευρωατλαντική προοπτική

Συμφωνία με 180 για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ θέλουν οι Βρυξέλλες

SHARE:

24Media Network