Διάθεση συναίνεσης Μητσοτάκη- Γεννηματά σε 4 σημεία για την ψήφο αποδήμων και για ΠτΔ

Διάθεση συναίνεσης Μητσοτάκη- Γεννηματά σε 4 σημεία για την ψήφο αποδήμων και για ΠτΔ
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά -

Θετικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη σε τέσσερις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Συμφώνησαν στην πρόθεση να συναινέσουν στο πρόσωπο Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά δε μπήκαν σε ονοματολογία. Στο τραπέζι και ελληνοτουρκικά προσφυγικό.

Κλίμα συναίνεσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και για την προεδρική εκλογή επικράτησε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υπήρξε συναντίληψη σε τέσσερα σημεία ως προς την ψήφο ομογενών, καθώς ο κ.Μητσοτάκης φάνηκε θετικός σε τέσσερις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα στο να ψηφίζουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους, στην επιστολική ψήφο, στο να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς και στην εκλογή αντιπροσώπων της ομογένειας στη Βουλή.

Ως προς το τελευταίο συζήτησαν και τα δύο σενάρια για το πως μπορεί να γίνει, με τον κ.Μητσοτάκη να προτείνει οι αντιπρόσωποι της ομογένειας να εκλέγουν ένα αριθμο βουλευτών Επικρατείας και την κ.Γεννηματα να προκρίνει τη δημιουργία μίας περιφέρειας εξωτερικού. Δεν κατέληξαν ως προς αυτό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική διάθεση συνεννόησης.

Ο κ.Μητσοτάκης και η κ.Γεννηματά συζήτησαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η γενική πρόθεση είναι παντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση στο πρόσωπο ώστε να μην επαναληφθεί το 2015. Δεν μπήκαν σε ονοματολογία.

Συζήτησαν τέλος ελληνοτουρκικά και προσφυγικό. Η κ.Γεννηματά είπε στον κ.Μητσοτάκη ότι θα βάλει στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών πριν τη Συνοδο Κορυφής της ΕΕ το θέμα και θα ζητήσει κυρώσεις και μέτρα κατά της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα