Δημοσκόπηση: Με αέρα άνω του 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του ευρώ το 82% των ερωτηθέντων

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου,Μ.Τρίτη 7 Απριλίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου,Μ.Τρίτη 7 Απριλίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis. Σαρωτική νίκη Τσίπρα και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερες από 20 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 38,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 17,4% ΝΔ.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, ενώ «Άλλο Κόμμα» απαντά το 2,8% των ερωτηθέντων, «Άκυρο/Λευκό» το 5,1%, «Αποχή» το 4,9%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 4,8% των ερωτηθέντων και 1,7% δεν απάντησε.

Σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ή υπέρ της επιστροφής στη δραχμή» το 82% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 14% υπέρ της δραχμής και ένα 4% δεν απάντησε.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 52% και ο Αντώνης Σαμαράς το 16%.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 2-4 Απριλίου 2015.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις
SHARE:

24Media Network