Δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4%. Διχασμένοι οι πολίτες για τον Στ. Δήμα

The shadow of SYRIZA's leader is shown next to a road sign that forbides movement to the right. Syriza held a pre election rally at the city of Eleusina with his Leader Alexias Tsipras delivering a speech to a vast audience /                  .
The shadow of SYRIZA's leader is shown next to a road sign that forbides movement to the right. Syriza held a pre election rally at the city of Eleusina with his Leader Alexias Tsipras delivering a speech to a vast audience / . SOOC

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass. Μειώνεται η διαφορά με τη ΝΔ. Τρίτο το Ποτάμι. Πώς βλέπουν οι πολίτες την υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον "Τύπο της Κυριακής".

Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 27,1% (26,4)*, ακολουθεί η ΝΔ με 23,7% (21,1%), το Ποτάμι με 5,8% (5,8%), το ΚΚΕ με 5,3% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,6% (4,1%), η Χρυσή Αυγή με 4,4% (5,1%), οι ΑΝΕΛ με 2,8% (3%). Εκτός Βουλής αν γίνονταν οι εκλογές θα έμενε η ΔΗΜΑΡ.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται είναι 16,2% (17,9%).

Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 77,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν είχαμε τώρα εκλογές θα τις κέρδιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξης Τσίπρα στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός". Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 46% έναντι 32,8% του κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και το 32,5% αρνητική, ενώ στο ερώτημα "εάν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας", το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

*Σε παρένθεση αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις
SHARE:

24Media Network