Δρίτσας για Νοσοκομείο Μεταξά: “Απώλεια ελέγχου της διάδοσης του ιού”

Δρίτσας για Νοσοκομείο Μεταξά: “Απώλεια ελέγχου της διάδοσης του ιού”
Ο Θεόδωρος Δρίτσας Eurokinissi

Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α'Πειραιά και Νησιών, Θοδωρής Δρίτσας προς τον υπουργό Υγείας, καταλογίζει ευθύνες για απώλεια του ελέγχου διάδοσης του κορονοϊού και ζητά την υπεράσπιση της υγείας εργαζομένων και ασθενών.

Με αφορμή την εμφάνιση 24 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Μεταξά και 20 σε ασθενείς, ο Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά και Νησιών, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. υπουργό Υγείας, για την απώλεια ελέγχου της διάδοσης του ιού, σε ένα από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας.

Ο Θοδωρής Δρίτσας στην Επίκαιρη Ερώτησή προς τον Βασίλη Κικίλια, τονίζει τα ακόλουθα: “Η υγεία και η ζωή ανθρώπων, ασθενών και προσωπικού, έχουν τεθεί σε κίνδυνο. Ο έλεγχος της διάδοσης του ιού COVID – 19 μέσα στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ φαίνεται να ξέφυγε!!”

Καταλήγοντας θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

“Υπήρξε πρόβλεψη για αυστηροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας ενός τόσο ευαίσθητου – λόγω των ογκολογικών ασθενών που περιθάλπει – νοσοκομείου; Τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιες είναι οι ευθύνες σας για το γεγονός ότι ξέφυγε η κατάσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας; Θα τις αναλάβετε;

Τι πράξατε μέχρι στιγμής και τι θα πράξετε, ώστε επειγόντως να υπερασπιστείτε αποτελεσματικά την υγεία και τη ζωή των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των εργαζομένων και των επισκεπτών στο νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας της χώρας Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα