Έφη Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν μόνο στον μισθό”

Έφη Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν μόνο στον μισθό”
Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "το μόνο πράγμα στο οποίο η κυβέρνηση επιβάλλει διατίμηση είναι ο μισθός" σημειώνοντας ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οικονομικό κραχ".

«Το μόνο πράγμα στο οποίο η κυβέρνηση επιβάλλει διατίμηση είναι ο μισθός», αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο 105,5», και εξηγεί: «Δεν βάζει πλαφόν στα τιμολόγια της ενέργειας, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ενέργειας, αλλά ξέρει πολύ καλά να επιβάλλει πλαφόν και διατίμηση στον μισθό».

Ακολούθως κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει στο ενεργητικό της μόνο το πετσόκομμα του κατώτατου μισθού το 2012 και τη θέσπιση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους».

Αναφερόμενη στο κύμα ακρίβειας υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινωνικό κραχ, η κατάσταση είναι πολύ σκληρή και δυστυχώς έχει δυναμική αρνητικής εξέλιξης, αν δεν υπάρξει μία ουσιώδης στροφή στην πολιτική που ασκείται για να υποστηριχτεί η κοινωνία».

Υποστήριξε ακόμη ότι «η πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική αναγκαιότητα» και πρόσθεσε πως «το πρόβλημα είναι οι πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και όχι τα δημοσιονομικά περιθώρια. Η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα, λέει αδιανόητες δικαιολογίες και κάνει προσβλητικές τοποθετήσεις για να μην αναμετρηθεί με την πραγματικότητα. Εδώ και μήνες η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας της κοινωνίας, παρά μόνο επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Αφήνει τους πολίτες στο έλεος της ακρίβειας».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι «οι προτάσεις που καταθέτουμε ήδη από τον Σεπτέμβρη, η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ θα μπορούσαν να ανακουφίσουν ουσιωδώς τους πολίτες. Θα ήταν μία ασπίδα προστασίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα