Καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα στο Θησείο,με ομιλία του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019.
Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα στο Θησείο,με ομιλία του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019. EUROKINISSI

Καρφιά του προέδρου της ΝΔ για Βελόπουλο- ΚΙΝΑΛ και το δίλημμα της αυτοδυναμίας. Πρέπει σε τρία χρόνια ο κατώτατος μισθός να πάει στα 730 ευρώ, είπε και δήλωσε ότι θα αναστήσει τη μεσαία τάξη

Καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα ζήτησε από τους ψηφοφόρους στις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Θησείο.

Ο κ.Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου το δίλημμα της αυτοδυναμίας ή ουσιαστικά ακυβερνησίας, “καρφώνοντας” το κόμμα Βελόπουλου και το Κίνημα Αλλαγής.

“Την Κυριακή όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες. Δεν είναι μισογεμάτες με τα ψηφοδέλτια των ευρεκλογών. Πρέπει να γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ εκατομμύρια γαλάζια ψηφοδέλτια για μία γαλάζια Ελλάδα” είπε.

Τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές και πρόσθεσε: “Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο. Ούτε για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ψήφο οργής σε “κόμματα μίας χρήσης” την εποχή του μνημονίου, εκτίμησε όμως ότι πλέον οι πολίτες ξέρουν: Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν μας οδήγησαν πουθενά.

“Και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους. Δεν αξίζουν της εμπιστοσύνης σας” συνέχισε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον “αφορισμό” της Ελληνικής Λύσης από την Εκκλησία της Ελλάδας και το Πατριαρχείο: “Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα.”

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες “να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας.”

Άφησε όμως αιχμές και για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί να μπει σε συζητήσεις με το ΚΙΝΑΛ για κυβέρνηση συνεργασίας. “Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια” είπε και τόνισε:

“Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα.Έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση. Κυβέρνηση της Ν.Δ.”

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε εξάλλου την άποψη ότι η αναγέννηση της Ελλάδας θα έλθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, για να μπορεί να αποφασίζει σωστά και να φέρνει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά και για να απευθύνεται στους εταίρους μας, οπλισμένη με την εντολή ενός ολόκληρου λαού.

“Αυτή την εντολή ζητώ από εσάς την Κυριακή που έρχεται” δήλωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο σχέδιο του για την ανάπτυξη, την οποία συνέδεσεμε τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί, επανέλαβε. 

“Και μάλιστα ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Και στα τρία χρόνια πρέπει επιτέλους να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ” τόνισε.

Δήλωσε επίσης: “Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, την οποία με ταξικό μένος διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ” και αναφέρθηκε στο σχέδιο του για μείωση της φορολογίας.

“Οι αγορές εμπιστεύονται ήδη την επόμενη κυβέρνηση”

“Αντί για φόρους κι εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε καταρχήν σε δύο βασικές δεσμεύσεις:

*Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

*Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.

“Όλα αυτά θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1/1/2020” υπογράμμισε.

Εγγυόμαστε το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, τόνισε και πρόσθεσε: “Μειώνουμε τις εισφορές για σύνταξη από 20% σε 15%. Και σταδιακά καταργούμε Τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης.”

“Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται!Θα το πετύχουμε με μαζική προσέλκυση επενδυσεων” είπε και τόνισε ότι θα σταματήσουν τα ευτράπελα με υπουργικές αποφάσεις της τελευταίας στιγμής που ακυρώνουν μεγάλες επενδύσεις όπως του Ελληνικού

“Θα ενισχύσουμε την ελληνική οικογένεια. Η ΝΔ δεν το κρύβει, πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας” δήλωσε επίσης ο κ.Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στη δέσμευση του για επίδομα 2000 ευρώ για κάθε παιδί, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμου, επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα προ του 2018 επίπεδα

“Θα σταθούμε δίπλα στους πιο αδύναμους” υποσχέθηκε και έκανε λόγο για αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Γι’ αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% για κάθε ελληνική επιχείρηση και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%. Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%.

Υποσχέθηκε λύση για τα «κόκκινα» δάνεια, και ότι θα μπει μπροστά και πάλι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Λέμε στους επιχειρηματίες. Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη ρευστότητα” είπε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας: “Είδατε που πήγε ήδη το κόστος δανεισμού της χώρας. Οι αγορές εμπιστεύονται ήδη την επόμενη κυβέρνηση και αυτό μας δίνει δύναμη για να διαπραγματευτούμε με αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη” και συνέχισε απευθυνόμενος στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας: “Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να προστατεύετε το περιβάλλον και προπαντός να είστε δίπλα σε αυτούς που φέρνουν την επιτυχία σας.”

“Ξεκάθαρο μήνυμα σε γκρουπούσκουλα και μπαχαλάκηδες: Η ανοχή τελειώνει”

Εκτός από την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του για το δημόσιο,την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια και το μεταναστευτικό.

“Όλοι περιμένουν από εμάς ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία στην υπηρεσία του πολίτη” υπογράμμισε. Σημείωσε επίσης ότι οι πολίτες θέλουν παιδεία, συνδεδεμένη με την οικονομία, με περισσότερους και καλύτερους εκπαιδευτικούς και ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, καθώς και ποιοτική δημόσια Υγεία για όλους, με στοχευμένες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών στα νοσοκομεία, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που θα γίνονται με πρωτοβουλία του κράτους και φάρμακα στο σπίτι για τους χρόνια ασθενείς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice και δήλωσε: “Στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλων των ειδών τα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες: Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει”.

Επανέλαβε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης, αλλά και τη δέσμευση του για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα

Διατάξεις που όπως υποστήριξε δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική και τη φύλαξη και προστασία των συνόρων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. “Γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα και στη στεριά και στη θάλασσα και αυτά πρέπει να φυλάσσονται” όπως είπε, σημειώνοντας ότι η φύλαξη θα γίνεισυνεργασία με την Ευρώπη 

“Θυμηθείτε το δημοψήφισμα διχασμου και εξαπάτησης”

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι την Κυριακή “κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες” και απευθυνόμενος στους πολίτες είπε: 

“Θυμηθείτε: Σαν σήμερα, το 2015, με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης. Εδώ στο σύνταγμα χόρευαν εξαπατημένοι οι Ελληνες”.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε 3ο βαρύ μνημόνιο, με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις

“Σαν σήμερα, το 2016, ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα. Σαν σήμερα, το 2017, οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως κι ο υπουργός σύμβολο αυτής της κυβέρνησης Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του.Σαν σήμερα, τέλος, το 2018, ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε. Ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες.Και καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών” πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχολίασε ότι: “Χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη.” 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network